Η αμερικανική νομιμοποίηση του ισραηλινού απαρτχάιντ 2

Παρασκευή 10 Μάη. Το ψοφιοκουναβιστάν είναι ιμπεριαλιστικό, εντελώς ηλίθιο όμως δεν είναι. Ακόμα. Ούτε ο βασιλογαμπρός, που μοστράρεται σαν ο εμπνευστής και προαγωγός του πιο πάνω σχεδίου, είναι εντελώς ηλίθιος. Ο σκοπός του σχεδίου δεν είναι η αποδοχή του απ’ τους Παλαιστίνιους· ακόμα κι αυτή η τσατσορουφιάνικη «παλαιστινιακή αρχή» του Αμπάς δεν μπορεί να το φάει και να το χέσει με τρόπο αποτελεσματικό. Ζητούμενο είναι η απόρριψή του – εξού και η «διαρροή». Για να γίνει από τώρα. Έτσι ώστε ύστερα το φασιστικό ισραηλινό καθεστώς (και ολόκληρος ο άξονας) να μπορεί να λέει: ε, αφού τίποτα δεν τους αρέσει, θα κάνουμε εμείς τα κουμάντα μας.

Επειδή, όμως, δεν πρόκειται για ιδιωτικό προικοσύμφωνο αλλά για ζήτημα διεθνούς σημασίας, το «θα κάνουμε εμείς τα κουμάντα μας» έχει πλέον νόημα μόνο σαν βατήρας του 4ου παγκόσμιου πολέμου. Για να το κάνουμε λιανά: «γιατί οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν αυτό το σοφό σχέδιο; Επειδή η Χαμάς είναι όργανο της Τεχεράνης». «Ποιός είναι αυτός που προκαλεί προβλήματα στην ειρήνη στη μέση Ανατολή; Η Τεχεράνη». «Ποιός έχει τρομοκράτες; Η Τεχεράνη, το έχουμε πει ήδη».

Έχει πιθανότητες να δουλέψει ιδεολογικά αυτή η σαπισμένη μπλόφα, έτσι ώστε να αποκτήσει μια κάποια διεθνή νομιμοποίηση τόσο η ολοκλήρωση του ισραηλινού απαρτχάιντ όσο και η συγκεκριμένη στοχοποίηση της Τεχεράνης; Κατά την άποψη της ασταμάτητης μηχανής ούτε μία στις εκατό – με την εξαίρεση της ισραηλινής φασιστικής κοινωνίας φυσικά. Κι ας πέσουν όλα τα καθεστωτικά ενσωματωμένα media στο κόλπο.

Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα για τους εμπνευστές και τους υποστηρικτές του «deal του αιώνα». Θα έπρεπε να το ξέρουν: η ιδέα τους δεν έχει να κάνει μόνο με την Τεχεράνη. Έχει να κάνει με την συντριπτική πλειοψηφία του ισλαμικού κόσμου απ’ το μαρόκο ως την ινδονησία, plus το μπλοκ της Αστάνα, plus τους απείθαρχους της λατινικής αμερικής, plus τα κινήματα υποστηρίξης της παλαιστινιακής αντίστασης σε όλο τον πλανήτη.

Αλλά δεν φαίνεται να το ξέρουν. Έχουν υιοθετήσει την τακτική οπτική του φασιστικού Τελ Αβίβ – αντιλαμβάνονται δηλαδή την σημασία της παλαιστινιακής αντίστασης μόνο μέσα απ’ το σκόπευτρο των όπλων τους.

Οι νταβάδες του «deal του αώνα» αναβάλουν διαρκώς την επίσημη ανακοίνωσή του· αλλά τώρα έχει γίνει διεθνώς γνωστό. Ενάντια στους σχεδιασμούς τους πρέπει να κάνουμε αυτή τη γνώση ενισχυτή του δίκαιου στόχου: ένα ενιαίο δημοκρατικό κράτος απ’ το ποτάμι ως την θάλασσα!

Palestine libre: αυτό είναι το σωστό. Και μας αναλογεί η απαίτησή του, όχι μόνο για λογαριασμό της παλαιστινιακής αντίστασης, όχι μόνο για λογαριασμό της εχθρότητας στις συμμαχίες του ελληνικού κράτους / κεφάλαιου / παρακράτους, αλλά και για έναν ακόμα λόγο: για να σηκώσουμε το μπόι μας στην αρένα, όχι σαν θύματα αλλά σαν ανταγωνιστικά υποκείμενα· σαν υποκείμενα ζωής.

Είναι αυτή η εργατική εχθρότητα που έχει ξεχάσει την αυτοπεποίθησή της. Όμως όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν έτσι και τώρα είναι ο διεθνισμός που μας δυναμώνει. Είναι ο εργατικός διεθνισμός που μας βάζει μέσα στον πραγματικό Κόσμο υποδεικνύοντας καθήκοντα και δυνατότητες.

Αφήστε τους τσατσορούφιανους, τους λακέδες και τους τζιτζιφιόγκους κάθε είδους να συμβουλεύουν ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια… Αφήστε τον μεταμοντέρνο βούρκο να φωνάζει «ο καθένας και η κάβλα του»…

Η τύφλωσή μας είναι η δουλειά τους…

Comments are closed.