Για το καλό της ειρήνης

Σάββατο 11 Μάη.Μερικοί στην κυβέρνηση Trump πιστεύουν ότι «ωραία, αυτό που θα φέρει την ειρήνη είναι να σπάσουμε τα πόδια των Παλαιστίνιων, να τους σπάσουμε επιπλέον ένα χέρι και τα δόντια, και ύστερα, όταν θα έχουν πέσει κάτω, θα έρθουν έρποντας έτοιμοι να δεχτούν ό,τι τους προσφέρουμε». Αυτοί που το βλέπουν έτσι δεν ξέρουν τους Παλαιστίνιους.

Αυτό δήλωσε προχτές ο Riyad Mansour, πρεσβευτής της “παλαιστινιακής αρχής” στον οηε, σχολιάζοντας τις “διαρροές” για το «deal του αιώνα». Σωστά. Ακόμα περισσότερο επειδή μαζί διέρρευσαν και οι πολύ αυστηρές «ποινές» σε βάρος των παλαιστίνιων, αν τολμήσουν να μην πάνε έρποντας να φιλίσουν το χέρι του βασιλογαμπρού, του ψόφιου κουναβιού, των φασιστών του ισραήλ και όποιου άλλου στηρίζει την «τελική λύση» σε βάρος τους.

Αν, λοιπόν, το σχέδιο το απορρίψει η «παλαιστινιακή αρχή» και η Χαμάς, τότε η Ουάσιγκτον θα φροντίσει να μην πηγαίνουν λεφτά από κανέναν στον πλανήτη στα ταμεία της, έτσι ώστε οι Παλαιστίνιοι να πεθάνουν από πείνα… Αν, πάλι, είναι μόνον η Χαμάς αρνητική, τότε η Ουάσιγκτον θα στηρίζει το Τελ Αβίβ σε οποιοδήποτε πόλεμο κάνει κατά της λωρίδας της Γάζα, για πάντα – μέχρι να γίνει η λωρίδα έρημος…

Το χαρακτηριστικό της εποχής είναι ότι η ωμότητα και ο κυνισμός της εξουσίας και του ιμπεριαλισμού (εν προκειμένου του ψοφιοκουναβιστάν και του απαρτχάιντ καθεστώτος του ισραήλ) νοιώθουν πια τέτοια άνεση ώστε δημοσιοποιούν και τέτοια σχέδια και τις «τιμωρίες» σε όποιον τολμήσει να τα απορρίψει.

Δεν έχουν υπολογίσει όμως πως όταν κουρντίζεις συνέχεια ένα ελατήριο, αυτό σπάει – και πετάγεται στα μάτια σου…

Comments are closed.