Τώρα πια είναι 16+1+ special one!

Δευτέρα 15 Απρίλη. Στο Πεκίνο μάλλον δεν παρακολουθούν την ασταμάτητη μηχανή (λέμε «μάλλον»…)· στην Αθήνα ναι. Με το που σημειώσαμε την «ελληνική απουσία» απ’ το project 16+1 (Πέμπτη 11 Απρίλη, ο θείος απ’ το Πεκίνο 2) το φαιορόζ γκουβέρνο σήκωσε τα μανίκια και υπέβαλε αίτηση ένταξης (ο.κ.: δεν έγινε έτσι!…) Που έγινε δεκτή.

Ένας λόγος αποδοχής της είναι η διπλωματική κινεζική ευγένεια: αν κάποιος σου κτυπάει την πόρτα, ανοίγεις… Ένας άλλος λόγος είναι ότι απ’ την συλλογή των γλωσσών επικοινωνίας των 16+1 έλειπαν τα ελληνο-κεμπριτζιανά που μπορεί να προσφέρει αυτή τη στιγμή μόνον ο π.ε.τ.

Το γιατί μετά από 7 ολόκληρα χρόνια (τόσο κρατάει αυτή η πρωτοβουλία) η Αθήνα «θυμήθηκε» ότι τώρα την ενδιαφέρει μας φαίνεται ανεξήγητο προς το παρόν. Όταν πρόκειται για στενό σύμμαχο της Ουάσιγκτον (και του Τελ Αβίβ) πολλά μπορεί να περάσουν απ’ το μυαλό των ανθρώπων, αν και δεν είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση στο συγκεκριμένο σχήμα. Είναι, ίσως, η μόνη περίπτωση διακομματικής (δηλαδή «εθνικής») συμμαχίας με το ψοφιοκουναβιστάν.

Που θα πάει όμως; Μικρή είναι ακόμα η ασταμάτητη μηχανή, θα μεγαλώσει και θα μάθει…

Comments are closed.