Γάζα

Σάββατο 23 – Κυριακή 24 Μάρτη. Μετά την οηέδικη έκθεση για τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστίνιων, ήρθε το επόμενο βήμα. Μια απόφαση για αποστολή αξιωματούχων του οηε στη Γάζα. Δεν σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο – εκτός απ’ το ότι αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το ισραηλινό φασιστικό, απαρτχάιντ καθεστώς “αντέχει” όλο και λιγότερα: εννοείται ότι η απόφαση αρμοδίως καταγγέλθηκε σαν “αντισημιτική”… Είναι δυνατόν όταν η ακμαία (ε;) Ουάσιγκτον αναγνωρίζει στο απαρτχάιντ τα κέρδη του, ο παρακμιακός (σίγουρα!) οηε να ζητάει τα ρέστα;

Η ψηφοφορία για την έγκριση της αποστολής παρατηρητών των ισραηλινών εγκλημάτων, ειδικά στη λωρίδα της Γάζα, έγινε στο συμβούλιο “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” του οηε, όπου συμμετέχουν 47 κράτη. Έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον ποιά απ’ αυτά τα κράτη ψήφισαν εναντίον της απόφασης, μπαίνοντας στο πλευρό του φασιστικού Τελ Αβίβ. Σημειώστε λοιπόν: αυστραλία, αυστρία, βραζιλία, βουλγαρία, τσεχία, νησιά φίτζι, ουγγαρία και ουκρανία. (Οι ψήφοι ήταν 23 υπέρ, 8 κατά, 15 αποχές και μία απουσία. Στους “υπέρ” περιλαμβάνονται, φυσικά, και διάφορα καθεστώτα που το τελευταίο ενδιαφέρον τους είναι τα “ανθρώπινα δικαιώματα”. Αλλά υπάρχει και η γεωπολιτική…)

Δεν θα σας ξαφνιάσει. Θεωρούμενα “ευρωπαϊκά” ή “πρωτοκοσμικά”, τα περισσότερα τα “όχι” έχουν ανοικτά ακροδεξιά καθεστώτα ή ακροδεξιές κυβερνήσεις. Απ’ αυτές που είναι οριακά “νεο ναζί” – και σίγουρα δηλωμένα ρατσιστικές.

Σαν την ελληνική συμμαχία με το φασιστικό, απαρτχάιντ Τελ Αβίβ δεν έχει κανένας όμως!

Γατάκια!!!

Comments are closed.