Ενάντια στην ελληνο-ισραηλινή συμμαχία

Παρασκευή 29 Μάρτη. Σήμερα το συμβούλιο για την εργατική αυτονομία καλεί συγκέντρωση έξω απ’ το υπουργείο εξωτερικών, στις 6.30 το απόγευμα. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση, συγκέντρωση ενάντια στην ελληνο-ισραηλινή συμμαχία.

Και γιατί αυτό σας αφορά, ή θα έπρεπε; Ο παγκόσμιας εμβέλειας τενεκεδένιος, που νοιώθει “τόσο familiar” στη συμμορία των δολοφόνων, και που δεν μπορεί να θυμηθεί πόσες φορές τα έχουν πει με τον αρχιφασίστα Netanyahou, είναι απλά ένας απ’ τους φτηνούς εντολοδόχους του ελληνικού κράτους / κεφάλαιου / παρακράτους. Θέλουμε δε θέλουμε, θέλετε δε θέλετε, αυτό το σύμπλεγμα εξουσίας μας σέρνει και σας σέρνει μαζί του και πίσω του, επειδή αυτό είναι το «εθνικό συμφέρον». Το «εθνικό συμφέρον» που είναι συνένοχο στη σφαγή των Παλαιστινίων ανδρών και γυναικών· το «εθνικό συμφέρον» που αύριο θα είναι συνένοχο σε πολύ χειρότερα.

Έχουμε και έχετε όλοι αίμα στα χέρια, όπως οι υπήκοοι άλλων ιμπεριαλισμών… Η ανόρεχτη home «αντίρρηση» δεν αλλάζει τίποτα σ’ αυτό – το ξέρετε καλά. Το συμβούλιο για την εργατική αυτονομία δεν ψάχνει να στρατολογήσει μέλη· κανείς δεν κινδυνεύει απ’ αυτό! Η ξεκάθαρη αντίσταση στην ελληνο-ισραηλινή συμμαχία είναι το ελάχιστο που οφείλουμε στους Άλλους (και σ’ εμάς), ακόμα κι αν απέχει πολύ απ’ το να είναι στο κατάλληλο μέγεθος για να φτύσει αποτελεσματικά στα μούτρα των τνόπιων αφεντικών. Όμως πάντα υπάρχει μια αρχή, και συνήθως είναι δύσκολη.

Την Παρασκευή 29 Μάρτη, ένα χρόνο μετά την έναρξη της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής» στη Γάζα, κάνουμε το καθήκον μας.

Κάντε το δικό σας.

Comments are closed.