Αγγλικές ξινίλες

Πέμπτη 21 Μάρτη. Η δόλια κυρά May ζήτησε, τελικά, μια παρατασούλα ως τις 30 Ιούνη, αλλά μέσα σε μαύρα σύννεφα… Ο δαιμόνιος friend of spirit Junker δήλωσε ότι «αν είναι να αποφασίσουν κάτι να την συζητήσουμε την παράταση – αλλά δεν φαίνεται οτι θα γίνει έτσι. Οπότε δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ακόμα».

Μ’ αυτά τα δεδομένα η δόλια κυρά May ίσως σκέφτηκε να αρχίσει κάτι που θα μπορούσε να είναι προεκλογική εκστρατεία. Για πρώτη φορά στη διάρκεια του κοινοβουλευτικού δράματος έκανε μνεία του «λαού»:

Ο κόσμος περιμένει μια απόφαση εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Κουράστηκε απ’ τις αποτυχίες του κοινοβουλίου – και η πρωθυπουργός [σ.σ.: τρίτο πρόσωπο μεγαλοπρέπειας!] μοιράζεται την απογοήτευσή του…

Μήπως να καταργηθεί αυτό το ανίκανο κοινοβούλιο κυρα May; Ή μήπως, στο 95φεύγα, να βάλει επιτέλους την μπάλα στο πλεκτό; Αν το ποδόσφαιρο ήταν κάποτε ένα απ’ τα βασικά εξαγώγιμα είδη του βασιλείου, το «κλωτσάμε την μπάλα στα περιστέρια» δεν ήταν ποτέ χαρακτηριστικό του. Με ποδοσφαιρικούς όρους το βρετανικό κοινό θα έπρεπε να παρακαλάει να σφυρίξει το κοράκι το τέλος αυτού του ματς νωρίτερα, όχι αργότερα. Για να απαλλαγεί απ’ το βάσανο.

Αλλά δεν πρόκειται για μπάλα. Η ε.ε. (μάλλον) θα αποφασίσει μία ή δύο μέρες πριν τις 29 Μάρτη να δώσει μια παρατασούλα – όμως αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε αν θα είναι ως τις 23 Μάη (πριν τις ευρωεκλογές) ή ως τις 30 Ιούνη, που παρακαλάει η κυρά May.

Σε κάθε περίπτωση, όσο η δόλια κυρά πρωθυπουργός βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής του δράματος, θα χρειαστεί να κάνει κάποιο αεροπλανικό.

Comments are closed.