Ανάθεμα στα ψευτο-όχι!

Δευτέρα 21 Γενάρη. Μερικοί δεν θα μάθουν ποτέ. Έχουν τους λόγους τους…

Δεν έμαθαν στους “αγανακτισμένους”. Το “όχι στο μνημόνιο” της “πάνω πλατείας” ήταν ψεύτικο. Γνήσιο ήταν το δικό τους, της “κάτω πλατείας”. Ήταν, άλλωστε, μικροαστικά “αμεσοδημοκρατικό” – ξέρετε τώρα… Μερικοί ψωνισμένοι τόλμησαν μάλιστα να πουν ότι το γνήσιο ήταν και “κομμουνιστικό”….

Δεν έμαθαν στο δημοψήφισμα του ’15. Το “όχι” των άλλων ήταν ψεύτικο. Γνήσιο ήταν το δικό τους, το “επαναστατικό” – άντε, όμως, να ξεχωρίσει κανείς τι είναι τι μέσα στο κουτί… Κι άντε μετά να γίνει η μοιρασιά της προίκας του 61,31%, πριν εξατμιστεί…

Ούτε τώρα έμαθαν. Το “όχι στη συμφωνία των Πρεσπών” των άλλων είναι αντιδραστικό, εθνικιστικό και πατριδοκάπηλο. Το γνήσιο είναι το δικό τους: ειρηνόφιλο, αντιιμπεριαλιστικό και αλληλέγγυο…

Δεν τους έχει περάσει απ’ το μυαλό ότι με τόση επαναστατική γνησιότητα (όπως νομίζουν) έχουν καταλήξει ουρά του βαθέος κράτουςόταν δεν του ανοίγουν τον δρόμο, όπως έκαναν με όλο το “αντιμνημονιακό” και “εθνοαπελευθερωτικό” πάθος τους επί χρόνια; Όχι.

Όταν αυτό που ονομάζεις “πολιτική” είναι το PR αλληθώρισμα (μπας και μαζέψεις κανά κουκί) είναι βέβαιο ότι δεν βλέπεις μακρύτερα απ’ τη μύτη σου. Πας να ψαρέψεις στον βούρκο; Σκουπίδια θα βγάλεις. (Οι κατάρες για τους συρφετούς περισσεύουν).

Τα υπόλοιπα απλά έπονται…

Comments are closed.