Μερικές Παρασκευές είναι διαφορετικές

Παρασκευή 23 Νοέμβρη. Πρέπει να είναι διαφορετικές! Πρέπει να είναι αντι-! Δεν είναι οι Παρασκευές «μαύρες», σαν θρίαμβος της κατανάλωσης που έγινε ψύχωση και παραλήρημα. Οι Παρασκευές είναι κόκκινες. Από φωτιά, από αίμα. Εδώ κοντά.

Για όσες / όσους καταλαβαίνουν: την Παρασκευή στις 23 Νοέμβρη το συμβούλιο για την εργατική αυτονομία παρουσιάζει ένα καθόλου υπερβολικό πρόγραμμα δράσεων με διάφορες μορφές, πάντα Παρασκευές (εκτός αν η συγκυρία επιβάλει κάτι επιπλέον), για πολύ συγκεκριμένους λόγους: για την υπεράσπιση της παλαιστινιακής αντίστασης αλλά και για την εναντίωση στον ελληνικό ιμπεριαλισμό. Που μας έχει βουτήσει απ’ το λαιμό, και μας τραβάει σαν πρόβατα στους βρώμικους, χασάπικους σχεδιασμούς του. Δύο ζητήματα διακριτά αλλά και ενωμένα, με το αίμα των Άλλων: στην Παλαιστίνη, στο Κάιρο, και αλλού.

Στις 23 Νοέμβρη, στις 7.30 νωρίς το βράδυ (αυστηρά – ξεφορτωθείτε τις φοιτητικές αναπηρίες!), στο αμφιθέατρο του Γκίνη στο ε.μ.π., το συμβούλιο παρουσιάζει το εγχείρημα «Παρασκευές για την Παλαιστίνη». Κάνει μαζί προβολή μιας διαφωτιστικής ομιλίας του Ilan Pappe, ισραηλινού ιστορικού, κυνηγημένου απ’ το ρατσιστικό, απαρτχάιντ καθεστώς του Τελ Αβίβ, για την αποικιοκρατία με εποίκους στην Παλαιστίνη Αυτό που οι πρωτοκοσμικοί έκαναν επί αιώνες σε διάφορες άκρες του κόσμου, και συνεχίζει τώρα, με την ενοχική υποστήριξή τους, εδώ δίπλα.

Απαραίτητα εφόδια για όσες και όσους δεν ζουν σε άλλο γαλαξία· πριν τους (μας) πέσει ο ουρανός στο κεφάλι…

Comments are closed.