Κορδοθείτε γενναίοι!

Τρίτη 27 Νοέμβρη. Με όλες τις τιμές ο τοξικός έγινε χτες δεκτός στο Κάιρο. Η χούντα του Sisi, παρότι δεν ψοφάει για το σαουδαραβικό καθεστώς, θέλει οπωσδήποτε τα λεφτά του (δεν είναι ασυνήθιστη ιδέα…) Στα ζόρια που βρίσκεται ο τοξικός προφανώς θα πληρώνει κάτι παραπάνω για να έχει φίλους.

Το γεγονός ότι ο τοξικός ξαναμοστράρεται σαν ηγέτης έχει δύο αντίθετες ερμηνείες. Είτε νοιώθει «άνετος» μετά τα καλά ψοφιοκουναβικά λόγια, είτε εξακολουθεί να νοιώθει στριμωγμένος και προσπαθεί να επιδείξει τα διεθνή του ερείσματα.

Δίνουμε περισσότερες πιθανότητες στο πρώτο. Αλλά πόσο στέρεη είναι ακόμα και η καλωσύνη του άσπρου σπιτιού όταν πολλαπλασιάζονται στις ηπα εκείνοι οι αξιωματούχοι που είτε δηλώνουν σιγουριά ότι ο τοξικός διέταξε την εκκαθάριση του Khashoggi, είτε περιμένουν το επόμενο κτύπημα απ’ την cia;

Σε λίγο παραπάνω από μήνα, στην αρχή του 2019, παίρνει τις καρέκλες της η νέα σύνθεση της αμερικανικής βουλής των αντιπροσώπων – υπό τον έλεγχο των δημοκρατικών. Αν και τις αρμοδιότητες της δεν τις ξέρουμε, θεωρούμε σίγουρο ότι οι δημοκρατικοί θα κάνουν οτιδήποτε για να μαυρίσουν την ζωή του ψόφιου κουναβιού· σε ζητήματα φυσικά που δεν βάζουν σε κίνδυνο τις ηπα. Η υποστηρίξη στον τοξικό είναι ευκολάκι: αν όχι νωρίτερα σε δύο μήνες από τώρα θεωρούμε πιθανό ότι οι λαγοί και οι μπανανόφλουδες για το θέμα Khashoggi (και όχι μόνο) θα βγαίνουν απ’ το καπέλο σαδιστικά.

Αν η ελπίδα του τοξικού είναι ότι ως τότε «περασμένα ξεχασμένα» είναι βέβαιο πως είναι αυθεντικά ηλίθιος. Λογαριάζει σίγουρα χωρίς τον (τούρκο) ξενοδόχο…

(φωτογραφία: Πότε επιτέλους θα πάει ο τενεκεδένιος να ακουμπήσει τα μαλακά του οπίσθια στην καρέκλα που έκατσε χτες ο τοξικός; Πότε θα πάει να δει τις πυραμίδες; Τι ντροπές είναι αυτές απέναντι στην βέβαιη φιλοξενία του χασάπη;)

Comments are closed.