Εμπρός γενναίοι!

Τρίτη 27 Νοέμβρη. Πριν ενάμισυ μήνα (12 Οκτώβρη) στην ιστοσελίδα της ένωσης νοσηλευτών ελλάδος, κάτω απ’ τον τίτλο «πρόσκληση για εργασία στη σαουδική αραβία» θα μπορούσε κάθε ενδιαφερόμενος / η να διαβάσει τα εξής (Στ. ευχαριστούμε!):

Προσφάτως υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ήρθαν σε επαφή με το ΔΣ της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, προκειμένου να μεταφέρουν το ενδιαφέρον τους για την άμεση πρόσληψη πολυάριθμων Ελλήνων νοσηλευτριών και νοσηλευτών, με στόχο την στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό ενός νέου στρατιωτικού νοσοκομείου στο Ριάντ, δυναμικότητας 1500 κλινών.

Πρόκειται για θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με μηνιαίο μισθό, που ξεκινάει από τις 3.680,00 δολάρια ΗΠΑ. Το ύψος του μισθού δύναται μέχρι και να διπλασιασθεί, ανάλογα της εξειδίκευσης εκάστου νοσηλευτή, ενώ προβλέπονται και λοιπές προσωπικές παροχές, αποτιμητές σε χρήμα, που αυξάνουν την μηνιαία πρόσοδο. Η επιλογή του προσωπικού θα λάβει χώρα κατόπιν συνεντεύξεων, που θα διενεργηθούν στην Αθήνα.

Ανοίγεις στρατιωτικό νοσοκομείο (1500 κλινών!) αν περιμένεις επί γης ειρήνη; Θα ήταν ανιαρό να κάνεις προσλήψεις νοσοκόμων (γιατί όχι και γιατρών;) από ελλάδα μεριά για να μαζεύουν τις αράχνες απ’ τα κρεβάτια.

Συνεπώς το μαγαζί (το σαουδαραβικό παλάτι…) οργανώνεται για πόλεμο. Όχι στην δευτέρα παρουσία· νωρίτερα… Θα είναι πόλεμος δικός του ή πόλεμος συμμάχων του; Μήπως και τα δύο; Και από που θα έρχονται οι τραυματίες που θα περιθάλπτουν οι (και έλληνες) νοσηλευτές; Απ’ την βόρεια κορέα; Ή από τα πέριξ – λέμε;

Μεγάλοι άνθρωποι είστε, δεν χρειάζεται η υπόδειξή μας… Απλά μια υπενθύμιση σε όσους / όσες τσιμπήσουν (γιατί όχι;) με τους υψηλότατους μισθούς. Πέρα απ’ τα υπόλοιπα (του είδους πως είναι η ζωή των πρωτοκοσμικών στο φασιστικό σαουδαραβικό καθεστώς) ας μην ξεχάσουν κι αυτό: για κάποιον λόγο που ποτέ δεν εξηγείται αλλά ισχύει 110% τα νοσοκομεία δεν εξαιρούνται απ’ τον κατάλογο των στόχων των βομβαρδισμών.

Απλά, αν είναι απαραίτητο να γίνει, εκ των υστέρων δικαιολογείται η καταστροφή τους με το γνωστό “έγινε κατά λάθος”. Πράγμα που σημαίνει: μπορεί να μην είναι καλή ιδέα στρατιωτικός νοσοκόμος στη σαουδική αραβία…

Κατά τα άλλα είναι αληθινοί φίλοι ο τοξικός και η συμμορία του. Δεν πληρώνουν μόνο για τις οβίδες μας… Πληρώνουν και για τις νοσοκόμες μας!…

(φωτογραφία: Δεν είναι απλά στρατιωτικό νοσοκομείο, είναι μια «πόλη» στρατιωτικής νοσηλείας. Ε ρε πανηγύρια!!!)

Comments are closed.