Ασπασμοί

Τετάρτη 14 Νοέμβρη. Ο Emmanuel Macron θέλει να φτιάξει τον δικό του στρατό για να προστατέψει την ευρώπη απέναντι στις ηπα, την κίνα και την ρωσία…. Αλλά… είχαν αρχίσει να μαθαίνουν γερμανικά στο Παρίσι πριν φτάσουν οι ηπα. Πληρώστε για το νατο ή «πάπαλα»!

Τα πήρε το ψόφιο κουνάβι με τις διακηρύξεις του Macron για έναν «ευρωπαϊκό στρατό», και κτύπησε κάτω απ’ τη μέση! Έχουν ένα ιστορικό πρόβλημα στο Παρίσι με τον β παγκόσμιο πόλεμο. Όχι μόνο με την ευκολία που ο γερμανικός στρατός υπερφαλάγγισε το αμυντικό τους καύχημα, την «γραμμή Μαζινό» (ο «ελιγμός του Σεντάν» απ’ τον γερμανικό στρατό ήταν, όντως, εντυπωσιακός) αλλά κυρίως με το γεγονός ότι ένα καλό μέρος των γάλλων αφεντικών αποδέχτηκε την γερμανική κατοχή, δημιουργώντας το «κράτος του Βισύ» – με πρόεδρο τον «ήρωα» γάλλο στρατάρχη Φιλίπ Πεταίν…

Θα μπορούσε, φυσικά, να πει άλλα πράγματα το ψόφιο κουνάβι. Πιο σύγχρονα. Όπως, για παράδειγμα, «δεν νομίζω ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση να βάλει η γαλλία τα πυρηνικά της όπλα κάτω από διαταγές μη γάλλου· συνεπώς ο ευρωπαϊκός στρατός είναι μια υπερφίαλη μπούρδα». Προτίμησε όμως εκείνο που του είναι οικείο: τιτίβισμα / πορδή / προσβολή.

Τι μπορεί να κάνει τώρα ο πληρωμένος «πατριωτισμός» του Macron για να απαντήσει; Χμμμμ…

Μπορεί να ζητήσει πίσω το άγαλμα της ελευθερίας…

(φωτογραφία: Το γέρικο μεν αλλά αρπακτικό του βλέμμα λέει πολλά. Ποιόν, όμως, θέλει να φερμάρει; Την Merkel; Τον Macron; Την κυρία Macron; Τον Putin; Όλους μαζί;)

Comments are closed.