Very warm….

Τρίτη 11 Σεπτέμβρη. Τελικά αυτοί οι ασιάτες είναι απίστευτοι!!! Ο βορειοκορεάτης Kim έστειλε πριν 4 ημέρες ένα «πολύ θερμό» (όπως λένε οι αμερικάνοι) ραβασάκι στο ψόφιο κουνάβι, όπου του λέει (περίπου) ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια, και θέλει να ξανασυναντηθούν!… Ίσως, ανάμεσα στις καρδούλες, να του τόνισε ότι «να, και στην εθνική παρέλασή μας [έγινε χτες] δεν θα ξαναδείξουμε τους βαλιστικούς μας πυραύλους, για να μη νομίζεις ότι σε απατώ!»… Ψιλό γαζί πάει το δούλεμα, αλλά συνεχίζει!

Άλλους καιρούς, που η κριτική σκέψη παρέμενε ακονισμένη, θα ήταν κοινός τόπος: πρόκειται για κινήσεις όξυνσης των εσωτερικών αντιθέσεων μέσα στο αμερικανικό παλάτι!

Εν τω μεταξύ σήμερα αρχίζει το «οικονομικό φόρουμ του Βλαδιβοστόκ»… Εκτός απ’ τον οικοδεσπότη Putin θα είναι εκεί ο Xi, ο (ιάπωνας) Abe, o (νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός) Lee Nak-yon (αντί για τον Moon)… Κάποιος απ’ την Πγιονγκγιάνγκ δεν χωράει στην παρέα;

(φωτογραφίες: Αυτό μοιάζει σαν πληθωρικός οδοδείκτης, αλλά είναι κάτι παραπάνω. Πρόκειται για ένα έργο πολιτικής τέχνης, που δείχνει την απόσταση 15 πόλεων του πλανήτη απ’ τη Σεούλ. Όλο το νόημα όμως βρίσκεται στην υπενθύμιση ότι η Πγιονγκγιάνγκ απέχει λιγότερο από 200 χιλιόμετρα, ένα τσιγάρο δρόμο δηλαδή, κι όμως είναι ακόμα η μόνη απ’ τις πόλεις του οδοδείκτη που δεν μπορούν να επισκεφτούν οι νοτιοκορεάτες – και αντίστροφα, οι βορειοκορεάτες τη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα. Τόσο κοντά, κι ακόμα τόσο μακρυά είναι το νόημα του έργου.

Το συγκεκριμένο γλυπτό το παρήγγειλε η μητροπολιτική κυβέρνηση της Σεούλ, σε 20 κομμάτια. Και το εγκατέστησε σε διάφορα τουριστικά σημεία της πόλης….)

Comments are closed.