Ο ιμπεριαλισμός των κουτσαβάκηδων είναι γραφικός – αλλά επικίνδυνος

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη. Η «συμφωνία των Πρεσπών» θα εγκριθεί απ’ το δημοψήφισμα στη βόρεια μακεδονία, θα περάσει και απ’ την βουλή της… Τελικά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα εγκριθεί και απ’ την ελληνική. Και τότε θα αρχίσουν να παίζουν τα ελληνικά εθνικιστικά όργανα.

Ανάμεσα στα άλλα, μέσα στη συμφωνία, προβλέπεται η σύσταση μιας μικτής διεπιστημονικής επιτροπής (το «μικτή» αφορά συμμετοχή «ειδικών» και απ’ τα δύο κράτη) για τον έλεγχο των σχολικών βιβλίων ιστορίας (των δύο εκπαιδευτικών συστημάτων) και τις απαραίτητες διορθώσεις ώστε να μην προάγουν τον «αλυτρωτισμό». Όπως ξέρει καλά κάθε έλληνας πατριώτης, “δεξιός” ή “αριστερός”, τέτοιο πράγμα δεν αφορά το ελλαδιστάν· αφορά μόνο τους «σκοπιανούς». 1 – 0 απ’ τα αποδυτήρια!

Είναι γνωστό πως οι έλληνες δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους για τα εντελώς ιδεολογικά και γεμάτα ψέμματα και παραμύθια σχολικά βιβλία ιστορίας: τα θεωρούν σπονδυλική στήλη της αναπαραγωγής της “εθνικής αλήθειας” (αλλά και της καλλιέργειας του μίσους προς την ιστορία, πράγμα που βολεύει εξαιρετικά τα ντόπια αφεντικά και τους λακέδες του). Εδώ έφαγαν μαζί με τα κόκκαλα την Ρεπούση – στον Ζάεφ θα κολώσουν; Εκείνο στο οποίο έχει δοθεί μικρότερη σημασία είναι ότι απ’ την μεριά της Αθήνας πρόεδρος της επιτροπής διορίστηκε ο οριτζινάλ βαθύς πασόκος (τώρα συριζαίος, αλλοίμονο!) βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης.

Τι «αέρα» θα φέρει ο κυρ Μπόλαρης στο ζήτημα των σχολικών βιβλίων της βόρειας μακεδονίας; Μια ματιά στο βιογραφικό του δείχνει το γιατί είναι ένας απ’ τους κατάλληλους ανθρώπους γι’ αυτό το πόστο: για να απαιτεί τα απίθανα, να προκύπτουν διαφωνίες έως καυγάδες, έτσι ώστε να φρενάρει την εξέλιξη της ένταξης της βόρειας μακεδονίας στην ε.ε.

Για παράδειγμα ο κυρ Μπόλαρης παινεύεται ότι …. έκανε πολυετή αγώνα για την ανάδειξη του ζητήματος της επιστροφής των κλεμμένων χειρογράφων των Ι. Μ. Ιωάννου του Προδρόμου και Ι.Μ. Παναγίας Εικοσιφοινίσσης από τους Βουλγάρους. Με επιστολή του προς τον Κ. Καραμανλή [τότε πρωθ.] ζήτησε η επιστροφή να μπει ως όρος στην επικείμενη τότε εισδοχή της Βουλγαρίας στην ευρωπαϊκή ένωση…

Με τέτοιο πολιτικό ταπεραμέντο και χριστιανοπατριωτική στόχευση σκεφτείτε τώρα πόσα εμπόδια μπορεί να σκαρφιστεί ο εν λόγω για την ένταξη της βόρειας μακεδονίας στην ε.ε. ξεφυλλίζοντας τα βιβλία της σχολικής ιστορίας. Ειδικά όταν έχει δηλώσει (προφανώς κοιτώντας τους ψηφοφόρους του στις Σέρρες και στα πέριξ, τους οποίους πάντα θα κοιτάει…) ότι α) είναι αντίθετος στο όνομα “βόρεια μακεδονία” και β) είναι αντίθετος στο επίθετο “μακεδονική” για την γλώσσα και την εθνικότητα… Έδωσε (μόλις πήρε την καρέκλα, την δουλειά και τον έξτρα μισθό) το στίγμα του:

…Υπάρχουν απίστευτες ιστορικές διαστρεβλώσεις στα βιβλία της γειτονικής χώρας…. Στα βιβλία τα δικά μας δεν έχουμε προσβολές…

Ε, αλλοίμονο: “απίστευτες”!!! Δεν μας κάνει εντύπωση που οι εντεταλμένοι του ελληνικού βαθέος κράτους ογκόλιθος και τενεκεδένιος εξοχότατος διάλεξαν ένα τέτοιο πρόσωπο για αυτήν την «εθνική αποστολή»: να εκβιάζεται μόνιμα η βόρεια μακεδονία απ’ την ελλάδα, και να εμποδίζεται το «κλείσιμο των κεφαλαίων» της ένταξής της στην ε.ε. Ούτε μας κάνει εντύπωση ότι η δημαγωγική εθνική ενότητα δεν πρόσεξε τον διορισμό.

Τα φασισταριά που σκόπιμα κούρντισαν και αμόλυσαν οι φαιορόζ θα έχουν «ψωμί» τα επόμενα χρόνια… Τα ντόπια αφεντικά τους χρειάζονται.

(φωτογραφία: Χάρηκε ο τενεκεδένιος αξιολαμπρότατος δίπλα στη λίμνη. Την είχε ξαναδεί; Όχι, ευκαιρία ήταν… Του είπαν τα αφεντικά του: άντε ρε, δείξε ότι είσαι αριστερούλης! κι αυτός χέστηκε πάνω του!

Πάντως είτε καταλαβαίνει τι κάνει είτε όχι έχει πάρει θέση στο βιβλίο των ηρώων του τρόμου. Του ελληνικής παραγωγής τρόμου πάντα…)

Comments are closed.