Τίτλοι τέλους για το ψόφιο κουνάβι που τόσο αγαπήσαμε;

Πέμπτη 23 Αυγούστου. Ο για πολλά χρόνια δικηγόρος του επιχειρηματία, και ύστερα υποψήφιου προέδρου, είναι ο εξ απορρήτων του. Ε, αν αυτός αρχίσει να μιλάει, κακά μαντάτα…

Ο Michael Cohen, επί χρόνια δικηγόρος του ψόφιου κουναβιού, παραδέχτηκε ήδη στον ανακριτή ότι με εντολή του πελάτη του πλήρωσε δύο γυναίκες για να μην μιλήσουν για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του οικογενειάρχη υποψήφιου (τότε) και του χαλάσουν το image. Όσο κι αν (σας) φαίνεται παράξενο, αυτή η δωροδοκία δεν εμπίπτει (την εποχή που έγινε) στη νομοθεσία διαφύλαξης της οικογενειακής ηθικής, αλλά σε μια εντελώς διαφορετική: προεκλογική νοθεία, προκειμένου να ξεγελαστούν οι ψηφοφόροι (για την ηθική αρτιότητα του ψόφιου κουναβιού). Αυτό θεωρείται (αν αποδειχθεί) σοβαρό αδίκημα.

Δεν είναι, όμως, τα ψοφιοκουναβικά νυχτοπερπατήματα που απειλούν την καρέκλα του. Αλλά το γεγονός ότι ο δικηγόρος του δικηγόρου του (Lanny Davis) δήλωσε ήδη ότι ο πελάτης του (ο Michael Cohen δηλαδή) θα καταθέσει ότι το ψόφιο κουνάβι ήξερε για την συνάντηση που έγινε στα γραφεία του, μεταξύ του υιού Trump και κάποιων ρώσων, όπου οι τελευταίοι πρόσφεραν στον πρώτο «βρώμικα στοιχεία» κατά της Clinton, ώστε να αξιοποιηθούν προεκλογικά. Το ψόφιο κουνάβι έχει καταθέσει ότι αγνοούσε αυτή τη συνάντηση… Αν αποδειχθεί ότι την ήξερε προκύπτει συνενοχή – το λιγότερο.

Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα (για το ψόφιο κουνάβι) ο πρώην δικηγόρος του πρόκειται να καταθέσει ότι σαν υποψήφιος ο Trump είχε γνώση του χακαρίσματος του ταχυδρομείου της Clinton. Άλλη συνενοχή!

Έχοντας οι αμερικάνοι συντηρητικοί μπροστά τους τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη θα προσπαθήσουν να σώσουν ό,τι σώζεται. Μετά όμως; Μετά το ψόφιο κουνάβι μπορεί να γίνει βάρος. Έχουν έτοιμη εφεδρεία: τον πεζοναύτη.

Αν και εφόσον ο Pence αντικαταστήσει το ψόφιο κουνάβι, θα μας κάνει να το νοσταλγήσουμε. Γιατί ο σκληροπυρηνικός χριστιανός Pence είναι τόσο βαθιά ακροδεξιός (χωρίς τα ψοφιοκουναβικά καραγκιοζιλίκια) ώστε η ιστορία θα αποφανθεί πως ένας επιχειρηματίας ακινήτων (ο Trump) ήταν απλά η μετάβαση στην αυθεντική εκπροσώπηση του αμερικανικού μιλιταρισμού…

(Ο γερμανός υπ.εξ., οραματιζόμενος την ανεξαρτητοποίηση της ευρώπης απ’ τις ηπα – δες χθεσινό σχόλιο – είπε: …ανεξάρτητα απ’ το ποιος είναι ο αμερικάνος πρόεδρος… Χμμμμ… Σαν κηδειόχαρτο ακούγεται….)

Comments are closed.