Καμπάνια Μ15 + / Η εγκληματική συμμορία συνεχίζει 3

Σάββατο 23 Ιούνη. Στην αγγλική ηλεκτρονική της έκδοση η δεξιά καθεστωτική νοτιοκυπριακή εφημερίδα «φιλελεύθερος» είχε δηλώσεις (απ’ την «τριμερή») που προτίμησε να αποφύγει στην ελληνική έκδοση… Θα μπορούσαν να σας ενδιαφέρουν:

… Ο Lieberman αναφέρθηκε στη συνεργασία σε διάφορους ζωτικούς τομείς, όπως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, το trafficking, το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, υπογραμμίζοντας ότι κάθε μήνα και κάθε μέρα η συνεργασία μεταξύ των τριών κρατών βαθαίνει, ειδικά στον στρατιωτικό τομέα.

«Σήμερα είναι ένα καινούργιο επίπεδο. Η βιομηχανική συνεργασία ανάμεσα στις στρατιωτικές μας βιομηχανίες είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την συνεργασία και την ασφάλεια και των τριών κρατών» είπε.

Στην δική του ομιλία ο έλληνας υπ.αμ. Πάνος Καμμένος … αναφέρθηκε στην προετοιμασία μιας κοινής πρότασης των τριών κρατών για την προστασία των συνόρων, λέγοντας ότι η ε.ε. είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο project, που μπορεί να εκτείνεται στα βόρεια της Αφρικής. Πρόσθεσε ότι τέτοιες συνέργειες έχουν την πλήρη πολιτική υποστήριξη και είναι πολύ σημαντικές για τις εταιρείες των τριών κρατών.

Πέρα απ’ την συνεργασία των πολεμοχαρών (εταιρειών, πανεπιστημιακών, και άλλων) στην παραγωγή και στην διακίνηση «υλικού» διαφόρων ειδών, τι ήταν αυτή η αναφορά στην «προστασία των συνόρων»;

Προφανώς, ο ψεκασμένος ονειρεύεται (και προτείνει) στο τελ Αβίβ κοινές περιπολίες στην ανατολική Μεσόγειο με στόχο / άλλοθι της «καταπολέμηση των μεταναστευτικών ροών» και, απώτερο σκοπό την «κατοχύρωση» του ελέγχου ενός μεγάλου τμήματός της.

Άσχετα απ’ το πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό (ο ψεκασμένος ετοιμάζεται να «μεγαλώσει την ελλάδα», οπότε η ανατολική Μεσόγειος θα γίνει έτσι κι αλλιώς «ελληνική»…) δεν παύει να είναι τμήμα των «φιλοδοξιών» του ντόπιου ιμπεριαλισμού. Υπό τους φαιορόζ τώρα – αλλά υπερκομματικά και «εθνικά».

Comments are closed.