Είναι το αφεντικό;

Παρασκευή 22 Ιούνη. Ως τώρα ο ρόλος αποδιδόταν στον Putin: ότι το καθεστώς του συνεργάζεται με το ευρωφασισταριό, για να υπονομεύσει την ε.ε. (Πράγματι, σχεδόν όλοι οι ευρωπαίοι φασίστες είναι θαυμαστές του Putin… Γουστάρουν “ηγέτη”, και οπωσδήποτε γουστάρουν μυστικές υπηρεσίες, βαθύ κράτος, κλπ). Φαίνεται όμως ότι υπάρχει κι άλλος ενδιαφερόμενος για την ηγεσία του ευρωφασισταριού, που δεν κρύβεται: η Ουάσιγκτον και το ψόφιο κουνάβι της.

Όντως το αμερικανικό φασισταριό θέλει να κάνει εξαγωγή όχι την ιδεολογία του (δεν χρειάζεται) αλλά την πολιτική του ηγεμονία στους ομοϊδεάτες του στην ευρώπη. Αυτό έχει αποδειχθεί ρητά (και «περήφανα») στην υπόθεση brexit. Αλλά δεν είναι αρκετό.

Με κάθε ευκαιρία το ψόφιο κουνάβι τιτιβίζει και προβοκάρει πότε τον έναν και πότε τον άλλο απ’ τις ευρωπαϊκές πολιτικές βιτρίνες: όταν δεν είναι για το εμπορικό πλεόνασμα ή τα γερμανικά αυτοκίνητα, είναι για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ιδιαίτερη προτίμηση έχει στο να στοχοποιεί το Βερολίνο· κλείνοντας το μάτι, εννοείται, στους φασίστες, τόσο στη γερμανία όσο και στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια ευρώπη.

Εκτιμάμε ότι δεν πρόκειται για ατομικό ψοφιοκουναβικό βίτσιο· είναι απίθανο να έχει ασχοληθεί από μόνος του με το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η ε.ε. ξαναοργανώνει το κάστρο της απέναντι στους μετανάστες… Αυτά είναι δουλειές των συμβούλων του: να του τραβήξουν την προσοχή στο Α ή στο Β.

Το ηλεκτρονικό χέσιμο, μέσω τιτιβισμάτων, αυτό ναι: μπορεί να το κάνει και μόνος του.

Comments are closed.