Είναι η θεία σκούπα ηλεκτρική;

Παρασκευή 1 Ιούνη. Πολλά έχει πει η ασταμάτητη μηχανή για τους καϋμούς της θείας Λίτσας (Θειειείααααα! Γυυύρνααααα πίιισωωωω!) Ανάμεσα τους και τα εξής (για να μην κουραστείτε να ψάχνετε), σε ανάποδη χρονολογική σειρά:

Κυριακή 25 Μάρτη, ο νονός:

…Ενόσω η ελληνική τακτική του “σε κατηγορώ ως υπεύθυνο” δεν πιάνει, κι ενώ (θεωρούμε ότι) δεν έχει εγκαταλειφθεί οριστικά, ίσως παραφυλάει να αρπάξει κάποια ευκαιρία, μοιάζει σα να υπάρχει μια “εναλλακτική”: κάτι που θα μπορεί να σερβιριστεί στο εσωτερικό σαν “ρεαλιστικός εθνικισμός”, δηλαδή και λίγο “μακ” να υπάρχει δεν πειράζει, γιατί εμείς σημαδεύουμε ψηλά, στο σύνταγμά τους… Αυτό το “κάτι” δεν είναι ούτε θα μπορούσε να είναι πραγματική συμφωνία· θα μπορούσε όμως να είναι κάτι παρελκυστικό, κάτι που να μοιάζει με ελληνικό δημόσιο έργο, με “work in progress σε εθνική οδό”, νάχει να λέει το φαιορόζ γκουβέρνο, χωρίς να πολυκινδυνεύει απ’ τα εθνικιστικά φίδια που εκτρέφει στον κόρφο του….

Σάββατο 24 Φλεβάρη, ένα εθνικό σφίξιμο:

…Θέλει λοιπόν όντως ο ψόφιος κοριός και το κόμμα του να δείξουν στοιχειώδη ρεαλισμό ακόμα κι αν αυτό τους κολλήσει for ever την ρετσινιά του «εθνοπροδότη» και δεν ξαναδούν ποτέ ξανά γκουβέρνο (ή ακόμα και αρκετοί βουλευτική καρέκλα;) Μας φαίνεται απίθανο: δεν δείχνουν ρεαλισμό σε τίποτα άλλο, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο θα είχε μικρότερο κόστος για τους ίδιους. Επιμένουν ότι η δημοκρατία της μακεδονίας πρέπει να εξαφανίσει την μακεδονική εθνότητα και γλώσσα σαν συνταγματικές αναφορές, καθώς και οποιαδήποτε κουβέντα για μακεδονική μειονότητα (στην ελλάδα) παρότι ξέρουν ότι αυτές οι απαιτήσεις είναι, απλά, παρανοϊκές.

Έχοντας την μικροαστική, «επαρχιώτικη» και μίζερη αντίληψη περί «πολιτικής ηγεμονίας στο εσωτερικό», και ξέροντας ότι ακόμα κι αν δεν υπάρξει «λύση» (στο ελληνικό «εθνικό» πρόβλημα) τους επόμενους μήνες δεν θα αλλάξει τίποτα στην προοπτική ένταξης του μακεδονικού κράτους είτε στο νατο είτε στην ε.ε., είμαστε σίγουροι ότι το μόνο που «ειλικρινά θέλουν» και το μόνο που «προσπαθούν» είναι να μην εκνευρίσουν την θεία Λίτσα.

Είχαν στο μυαλό τους την ελπίδα μπας και φορτώσουν την όποια «αδυναμία», «αποτυχία λύσης» κλπ, στον Zaev. Όμως αυτό το blame game το έχουν χάσει ήδη. Απομένουν τα εθνοπατριωτικά για εσωτερική κατανάλωση. Συνεπώς η εθνοφασιστική τακτική όπως την δουλεύουν οι φαιορόζ συμπυκνώνεται στη ρήση του ψόφιου κοριού “εμείς δεν βιαζόμαστε” (για την “λύση”)…

Σάββατο 27 Γενάρη, Kill’ em all: τότε και… (3):

… Όμως, φοβόμαστε, προορίζεται για μελλοντική χρήση: στην πολύχρονη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της δημοκρατίας της μακεδονίας, όποτε το ελληνικό καθεστώς κρίνει ότι έχουν διαμορφωθεί συσχετισμοί (ξανά) υπέρ του, θα ξαναθυμάται ότι «το όνομά μας είναι η ψυχή μας», απ’ την μια μεριά κινητοποιώντας τις αντιδραστικές μάζες, και απ’ την άλλη μπλοκάροντας το Α ή το Β «κεφάλαιο ένταξης». Ενδεχομένως έτσι να ζητάει ανταλλάγματα απ’ τα ευρωπαϊκά κράτη· ή να κάνει εκβιασμούς στα Σκόπια για «δουλειές», «δουλίτσες», κλπ. Τα γνωστά δηλαδή…

 

Σα να το είχε δει το έργο η ασταμάτητη μηχανή εδώ και πάνω από 4 μήνες… Ενόσω η θεία Λίτσα είναι ακόμα χαμένη (Θειειείααααα! Γυυύρνααααα πίιισωωωω! Οι Πρέεεσπες δεν έχουν τίποτα πιααααααά!) φαίνεται ότι αφού απέτυχε το ελληνικό blame game (χώθηκαν σοβαρά Ουάσιγκτον και Βερολίνο, οπότε δεν γινόταν…) το ελληνικό plan b είναι όπως το είχε προβλέψει: κάτι που θα μοιάζει με «συμφωνία» (αλλά δεν θα είναι, ώστε να μην εκτεθεί το παρόν γκουβέρνο), θα επιτρέπει μεν στη δημοκρατία της μακεδονίας να ξεκινήσει τις ενταξιακές κουβεντούλες της τόσο με το νατο όσο (κυρίως) με την ε.ε. (αυτό είναι που ενδιαφέρει το Zaev: έχει μεταρρυθμιστικές κινήσεις αλλά και φράγκα)· θα επιτρέπει όμως και στην Αθήνα να τσινάει και να «κόβει κεφάλαια διαπραγμάτευσης» όποτε νομίζει ότι….

Σ’ αυτό το τελευταίο έχει μεγάλη εμπειρία, απ’ τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Άγκυρας. Μπορεί να μην είναι το ίδιο ακριβώς, αλλά το σούρσιμο στο χρόνο είναι το αγαπημένο της ελληνικής μαφιόζικης / γεωπροσοδικής πολιτικής.

Οπότε: κάτι λέει (αν πει…) ο ψόφιος κοριός, αλλά δεν είναι συμφωνία, επειδή πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα στη μακεδονία· και μετά έρχεται και στην ελληνική βουλή· αλλά μέχρι τότε…

(- Θειειείααααα! Γυυύρνααααα πιιίσωωωω! Δεν έχει τίποτα να κάψεις στις Πρέσπες!!! Ότι ήταν, το έκαψε ο στρατός σου το ’49!… Θειειείααααα Λίτσαααααα! Πουουουουού είειειεισαιαιαιαι;

– Τι γκαρίζεις μωρέ; Κουφή είμαι;

– Θεία Λίτσα που είσαι; Εδώ;

– Κάτω απ’ το κρεβάτι!

– Και τι κάνεις εκεί τόσες μέρες κρυμμένη ώρε θεία Λίτσα;

– Τρώω την σκόνη σας!!!

– Τρως την σκόνη μας; Γιατί μωρέ γαλανόλευκη;

– Για να φάτε εσείς τo ξερατό μου!!!!

Ταμάμ!)

(φωτογραφία. Τι την βάλαμε ε; Τι νομίζετε; Ότι στο πλάνο είναι μόνο Εκείνος; Ότι δεν είναι Εκείνη; Χα!!! Φτωχά παιδιά!!!)

Comments are closed.