Θέμα επαγγελματισμού

Δευτέρα 28 Μάη. Ο Moon Chung-in είναι γνωστός πανεπιστημιακός στη Σεούλ και (αυτό είναι σημαντικότερο) ειδικός σύμβουλος του προέδρου Moon για την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια. Αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι οι δυο Moon, ο πρόεδρος και ο ειδικός σύμβουλος, συμφωνούν σε όλα.

Οπότε οι απόψεις του Moon–σύμβουλου για το ψόφιο κουνάβι, όπως τις εξέφρασε σε εκδήλωση στις 25 Μάη (μετά την ακύρωση και πριν την ξε-ακύρωση) μπορεί να είναι και προσωπικές του:

… Ο πρόεδρος Trump είναι άνθρωπος της αγοράς ακινήτων. Αν η τιμή σε κάτι δεν του αρέσει, θα αφήσει την κάρτα του λέγοντας «πάρτε με τηλέφωνο αν αλλάξετε γνώμη». Αυτό μοιάζει μ’ ότι κάνει [για το ραντεβού]….

… Ο Trump παρουσίαζε τηλεοπτικά show στον παρελθόν κι αυτό το είδος των σύντομων δραματοποιήσεων μοιάζει σα στοιχείο ενός τέτοιου τηλεπαρουσιαστή…

Χμμμμ… Έχουν χιούμορ οι νοτιοκορεάτες καθεστωτικοί. Διότι θα μπορούσε κάποιος να τους πει, πάλι καλά που ο αμερικάνος πρόεδρος είναι μεσίτης και τηλεπαρουσιαστής… και δεν είναι χειρούργος ή μπογιατζής… Γιατί τότε διαπιστώσεις του είδους «σφάζει με το μπαμπάκι» ή «την βάψαμε» θα προκαλούσαν, πράγματι, σοβαρή ανησυχία…

(φωτογραφία: Ο Moon Chung-in είναι στα αριστέρα του πάνελ, στην εκδήλωση στις 25 Μάη, με θέμα “οι ενδοκορεατικές σχέσεις και το μέλλον της κορεατικής χερσονήσου”).

Comments are closed.