Ο θάνατος είναι για όλους

Τρίτη 15 Μάη. Θα κάνουμε στην άκρη, όσο μπορούμε, τα συναισθήματά μας για την σφαγή στη Γάζα. Δεν είναι εύκολο, έχουμε όμως οδηγό (αν θα ήταν δυνατόν να αξίζουμε κάτι τέτοιο!) μια παλαιστίνια μάνα, πριν πολλά χρόνια. Οι ισραηλινοί είχαν σκοτώσει έναν γυιό της, ύστερα έναν δεύτερο, κι ύστερα έναν τρίτο: ήταν όλοι τους αγωνιστές της αντίστασης. Κι εκείνη η γυναίκα, από πένθος σε πένθος, μόνιμα μέσα σε πένθος, έλεγε ότι «κι άλλους γυιούς αν είχα στον αγώνα θα τους έστελνα»…. Και κάτι ακόμα: Έχω στεγνώσει από δάκρυα. Δεν έχω άλλα. Δεν μπορώ να κλάψω άλλο… Μπορείτε να νοιώσετε τι σημαίνει το να «μην μπορείς να κλάψεις άλλο;»

Όποιοι καραγκιόζηδες νομίζουν ότι οι ινδιάνοι (οι άραβες στην παλαιστίνη είναι οι ινδιάνοι της μέσης Ανατολής) είναι ένα ελαττωματικό «φύλο», προορισμένο να εξαφανιστεί κάτω απ’ τις πρωτοκοσμικές (και ισραηλινές) ερπύστριες, ας συγκρατήσουν κάπου στην άκρη του μυαλού τους (κι όχι των μηχανημάτων τους) , σ’ αυτό που κάποτε λεγόταν «μνήμη» και προκαλούσε σύγκρυο (και όχι εγγραφή για gigabites…), ότι μία, δύο, εκατό, χιλιάδες μανάδες εκεί στεγνώνουν από δάκρυα· και συνεχίζουν. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μελοδράματα σ’ αυτόν τον πόλεμο του αραβικού / παλαιστινιακού Δαβίδ εναντίον του ισραηλινού / πρωτοκοσμικού Γολιάθ. Όχι.

Παραμερίζουμε, λοιπόν, τα συναισθήματα για να πούμε κάτι που ας το σημειώσουν τόσο τα τσιράκια όσο και οι υπάλληλοι (στα μέρη μας) του Τελ Αβίβ – ξέρουμε ότι ασχολούνται μαζί μας…. Ας το κρατήσουν σαν κουβέντα μιας περιθωριακής ασταμάτητης μηχανής: αυτό το προκεχωρημένο φυλάκιο της «δύσης» στη μέση Ανατολή, το ισραηλινό κράτος, έχει ηττηθεί ήδη – κι ας παριστάνει ότι δεν το καταλαβαίνει. Το αν η ήττα θα οριστικοποιηθεί σε 5 ή σε 10 χρόνια, με 1000 ή με 100.000 δολοφονημένους παλαιστίνιους, είναι πολύ σημαντικό. Αλλά η ήττα είναι αναπόδραστη. Και να γιατί:

– Το ισραηλινό κράτος και η ιδεολογία του έκανε εδώ και 70 χρόνια το πιο θανάσιμο αμάρτημα που θα μπορούσε: ξέχασε ή παραχάραξε (το ίδιο κάνει) την εβραϊκή ιστορία, για να νομιμοποιηθεί στα μάτια των χριστιανών δημιουργών του. Η πραγματική και αναμφισβήτηση ιστορία είναι ότι τους εβραίους τους κυνήγησαν, τους ταπείνωσαν, τους πρόσβαλαν, τους σκότωσαν, τους έκλεισαν σε γκέτο, και τελικά τους εξόντωσαν οι χριστιανοί. Όχι οι μουσουλμάνοι, όχι οι άραβες! Στην οθωμανική αυτοκρατορία (για παράδειγμα) κανείς δεν κυνήγησε τους εβραίους· την ίδια εποχή που στη χριστιανική ευρωπαϊκή δύση τους θεωρούσαν μιάσματα και τους αντιμετώπιζαν σαν απόβλητους.

Πράγμα που σημαίνει ότι ο αυθεντικός ιστορικός σύμμαχος των εβραίων, σαν κουλτούρα και σαν ηθική, ήταν οι μουσουλμάνοι, και όχι οι χριστιανοί. Στην οθωμανική και πολυπολιτισμική Σαλονίκη κατέφυγαν οι σερφαδίτες, κυνηγημένοι απ’ την χριστιανική ισπανία!!! Δεν πήγαν στο Παρίσι ή στη Ρώμη!!!

Αυτήν την ιστορική αλήθεια το ισραηλινό κράτος την διαστρέβλωσε μέχρι θανάτου (των παλαιστινίων και όχι μόνο) εδώ και 70 χρόνια.

– Ένα τμήμα των ευρωπαίων εβραίων συμμάχησε με τις χριστιανικές πρωτοκοσμικές ελίτ (δηλαδή με τους ιστορικούς σφαγείς των εβραίων…) για να δημιουργηθεί ένα μιλιταριστικό, ρατσιστικό προκεχωρημένο φυλάκιο αυτής ακριβώς της πρωτοκοσμικής δύσης, στη μέση Ανατολή. Έτσι, οι ισραηλινοί εργολάβοι του δυτικού καπιταλισμού / ιμπεριαλισμού, αντέστρεψαν την πραγματικότητα της ιστορικής εμπειρίας της θρησκείας και της φυλής τους, παρέγραψαν τόσο τα σε βάρος τους εγκλήματα όσο και τις αληθινές αιτίες τους, (κράτησαν επιλεκτικά και κατάλληλα επενδεδυμένα κάποια είδωλα) και έγιναν εργολάβοι των εξολοθρευτών τους. Αυτό, σε μεσομακροπρόθεσμη ιστορική κλίμακα, είναι ακόμα πιο θανάσιμο από απλά θανάσιμο «αμάρτημα»: το να στρέφεσαι εναντίον των συμμάχων και των αδελφών σου (των αράβων / των μουσουλμάνων) για να υπηρετήσεις, και με δικό σου προσωρινό όφελος βέβαια, τα συμφέροντα του Λονδίνου και της Ουάσιγκτον ή οποιουδήποτε παρόμοιου (τα οποία, εννοείται, έχουν γίνει και δικά σου) είναι μοιραία εθελοτυφλία. Αργά ή γρήγορα…

– Τώρα που το «κέντρο βάρος» του καπιταλιστικού κόσμου απομακρύνεται απ’ το πετρέλαιο, την μέση Ανατολή και μετατοπίζεται στην Ασία, οι εργολάβοι του πρωτοκοσμικού ρατσισμού / μιλιταρισμού στη μέση Ανατολή / ανατολική Μεσόγειο, αυτοί που λέγονται «ισραηλινό κράτος», έχουν πέσει σε υπαρξιακή περιδίνηση, που την εκδηλώνουν κλιμακώνοντας αυτό που η πρωτοκοσμική, χριστιανική «κληρονομιά» και εργολαβία τους υποδεικνύει: ακόμα περισσότερο έγκλημα, ακόμα μεγαλύτερη σφαγή, ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση με την εξόντωση των Άλλων, ακόμα περισσότερη «δικαιολογημένη» παράνοια.

Αλλά η ιστορία (και όχι μόνο η καπιταλιστική) ποτέ δεν έκλαψε για τα παρανοϊκά ενεργούμενά της, με όποια αιμοβόρα πίστη κι αν την υπηρέτησαν! Το οικτρό τέλος τους είχε, μάλιστα, εκ των υστέρων, περισσότερες από μια εξηγήσεις και δικαιολογήσεις.

– Αυτό που οι πρωτοκοσμικοί ρατσιστές του Τελ Αβίβ (αφεντικά και υπήκοοι) πήραν σαν γαμήλιο δώρο απ’ την Ουάσιγκτον, την ανακήρυξη δηλαδή της Ιερουσαλήμ / Quds σαν «πρωτεύουσας» ενός κράτους που έχει όλο και μικρότερη γεωπολιτική χρησιμότητα και αξία, δεν είναι «διαμάντι»! Είναι μόνο το δηλητηριασμένο μήλο που η Ιστορία προσφέρει πάντα στους αυτο-ικανοποιούμενους και στους ψωνισμένους. Αφού οι ισραηλινές ιμπεριαλιστικές αιχμές της «αγγλόσφαιρας» δεν φρόντισαν να χειραφετηθούν απ’ αυτήν (τα συμφέροντά των υπηρετών τους είναι, στ’ αλήθεια, πολύ ισχυρά) ακόμα και μπροστά στον κίνδυνο της αλλαγής παραδείγματος (τον οποίο, φυσικά, απωθούν…), θα έχουν την δική της «μοίρα». Την μοιράζονται ήδη: παρακμάζουν σαν ψόφια κουνάβια / αστακοί.

Αυτά λέει η περιθωριακή ασταμάτητη μηχανή. Λέει ότι η εβραϊκή συλλογική ιστορική εμπειρία αντιστράφηκε απ’ την στιγμή της «διακήρυξης του Balfur» (- και όχι του «θελήματος του θεού»…), και έγινε καθαρή προδοσία. Λέει ότι το να προδίδεις την πραγματική σου ιστορία και, στη θέση της να φτιάχνεις εθνοκρατικά παραμύθια, σημαίνει πως αργά ή γρήγορα θα σε συνθλίψουν τα ίδια τα γρανάζια των μυθολογιών σου. Γιατί; Επειδή είναι ο καπιταλισμός ηλίθιοι!!! Σκοτώστε, βασανίστε, σακατέψτε όσους παλαιστίνιους επιτρέπει ο πρωτοκοσμικός κανιβαλισμός σας! Υπογράφετε την καταδίκη σας: σαν «δυτικοί»! Γιατί τα θύματά σας είναι μεσανατολίτες, δηλαδή (και) ασιάτες…

Κι αυτό που φέρνει ήδη ο ανατολικός άνεμος (μεταξύ άλλων και σαν «ασιατική αλληλεγγύη κατά της ευρω-αμερικανινής αποικιοκρατίας») θα σας σαρώσει… Έμμεσα; Άμεσα; Θα φανεί…

Comments are closed.