Καμπάνια Μ15 +

Οι περαστικοί έτρεξαν στην μπάλα της φωτιάς στην οδό al Jalaa, στη πόλη της Γάζας, την Κυριακή στις 20 του μήνα, το βράδυ. Προσπάθησαν να την σβήσουν πανικόβλητοι, τα κατάφεραν, αλλά ήταν αργά. Ο 21χρονος Fathi Harb που λίγο πριν είχε λουστεί με βενζίνη πέθανε στο νοσοκομείο. Στο ίδιο νοσοκομείο μπήκε μετά από δυο μέρες η γυναίκα του Doaa. Ήταν έγκυος και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα έχει γεννήσει.

Ο Fathi Harb αυτοκτόνησε μ’ αυτόν τον βαρύ στην διεθνή πολιτική και κοινωνική ιστορία τρόπο, αυτοπυρπολούμενος, επειδή η ζωή είναι αβίωτη στη λωρίδα της Γάζας. Λόγω του αποκλεισμού της απ’ το ισραηλινό κατοχικό καθεστώς. Λόγω του αργού ή γρήγορου θανάτου που οι ισραηλινοί φασίστες έχουν επιβάλλει στους αιχμαλώτους τους.

Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε, όπως ήδη κάνουν χιλιάδες άλλοι και άλλες στον πλανήτη, να αποκλειστεί αυτό το καθεστώς, όπως είναι το σωστό – κι ας μην αυτοπυρποληθεί κανένας υπήκοος του ρατσιστικού, απαρτχάιντ ισραηλινού κράτους. Κανείς δεν θέλει αυτό. Είναι αρκετό να κάνουν εκείνο που έγινε στη νότια αφρική: να παραδώσουν την εξουσία σε ένα πολυεθνικό κράτος / κοινωνία, με όλους / όλες, άραβες ή ισραηλινούς, στο ίδιο νομικό καθεστώς υπηκοότητας…

Διαρκής αποκάλυψη του εγκλήματος, μποϋκοτάζ, κυρώσεις: οι κρατικοί ρατσιστές δεν καταλαβαίνουν αλλιώς! Εδώ ακούγεται σαν μια εύκολη κουβέντα, αλλά έξω από εδώ είναι ένα αποτελεσματικό έργο.

Και ας κρατήσουμε ένα καλό κομμάτι μίσους για τους έλληνες συμμάχους τους: τα ντόπια αφεντικά και τους λακέδες τους. Που κάνουν τις μπίζνες τους, “άσπρες” και “μαύρες”…

(Πόσο ωραία θάταν Fathi να πήγαινες βόλτα τέτοιες μέρες στην παραλία, αγκαλιά με την αγάπη σου…

Πόσο όμορφα θα ήταν…)

Comments are closed.