Dum dum

Πέμπτη 17 Μάη. Ο συγκεκριμένος «σοφός» (κι όλοι οι τσατσορούφιανοι που υποστηρίζουν ότι …. ο διαδηλωτής έπεσε με τη θέλησή του πάνω στη σφαίρα, πάνω στη ζαρντινιέρα, πάνω στο κλομπ…) είναι παρ’ όλα αυτά δειλοί. Δεν έχουν το θάρρος να υποδείξουν το πόσο πολύ το μιλιταριστικό / ρατσιστικό κράτος του ισραήλ και ο στρατός του «σέβονται την συλλογική επιθυμία των παλαιστίνιων για ευθανασία»!

Όχι. Δεν έχουν το θάρρος να δείξουν ότι τα καθάρματα χρησιμοποιούν κατά των διαδηλώτων σφαίρες dum dumπροφανώς για να τους απαλλάξουν απ’ τον βασανισμό ενός τραυματισμού τους από «απλές» σφαίρες.

Τι είναι οι «σφαίρες dum dum»; Αγγλική εφεύρεση, απ’ την εποχή της αποικιοκρατίας στην ινδία (τότε που αυτοκτονούσαν τελετουργικά οι ινδοί υποτελείς κάθε φορά που ξεσηκώνονταν…). Δεν είναι απλές σφαίρες, δηλαδή ένας κώνος μολυβιού που κτυπάει την σάρκα και κάπου σφηνώνεται σ’ αυτήν. Είναι μικρές οβίδες: την ώρα που βρίσκουν το στόχο τους εκρήγνυνται, και καταστρέφουν μεγάλο μέρος του σώματος: όργανα, ιστούς… Οι «σφαίρες dum dum» δεν είναι εργαλείο της πρόθεσης «να σε σκοτώσω». Είναι εργαλεία της πρόθεσης «ακόμα κι αν δεν σε σκοτώσω, θα σε σακατέψω, τόσο πολύ που ακόμα κι αν ζήσεις θα είσαι ‘μισός άνθρωπος’ – για να θυμίζεις στους γύρω σου πόσο ικανός είμαι στον θάνατο».

Οι γιατροί στη Γάζα που περιθάλπτουν τέτοιους τραυματίες είναι πάντα σε απόγνωση. Μια μόνο σφαίρα dum dum («πεταλούδα» την λέει το Τελ Αβίβ, παίζοντας με τις λέξεις) καταστρέφει όργανα, προκαλεί ακατάσχετη αιμορραγία, κι όταν δεν σκοτώνει επιβάλλει ακρωτηριασμούς, για να σωθούν οι κτυπημένοι παλαιστίνιοι…

Στους στίχους ενός τραγουδιού του Άσημου, του 1987, υπάρχει μια υπενθύμιση, στιχουργική αδεία:

Μας εκτελούνε με σφαίρες ντούμ ντούμ
σφαίρες ντούμ ντούμ, σφαίρες ντούμ ντούμ
κι εμείς ξεπουλιώμαστε στο γιουσουρούμ
ταρατατατζούμ για ένα κουστούμ.

Μόνο που τώρα πια άλλοι εκτελούνται έτσι κι άλλοι καμαρώνουν επ’ ευκαιρία…

Στον πρώτο κόσμο υπάρχει ζωή πριν τον θάνατο;

Comments are closed.