Πληροφοριακή υποδούλωση

Πέμπτη 1 Φλεβάρη. Το νο 1 ελληνικό κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, βρίσκονται σταθερά στους στάβλους της “αγγλόσφαιρας”. Των σχεδιασμών της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου, του Τελ Αβίβ και των όποιων συμμάχων τους.

Αυτό σημαίνει ότι ζείτε / ζούμε εδώ και πολύ καιρό στη μια μεριά ενός “πληροφοριακού παραπετάσματος”. Όπως δεν θα βρείτε στα καθεστωτικά μήντια και στον γαλαξία των ιντερνετικών λακέδων των αφεντικών οτιδήποτε για την συνεχιζόμενη παλαιστινιακή εξέγερση, δεν θα βρεί ακόμα λιγότερο οτιδήποτε που θίγει την ψυχολογική προετοιμασία του american μπλοκ. Αντίθετα θα βρείτε (σε βαθμό σιχαμάρας) «ειδήσεις» και «αναλύσεις» που (θα) ελεεινολογούν οτιδήποτε είναι ή φαίνεται εχθρικό σ’ αυτό το μπλοκ. Απ’ την τουρκία (που όπου νάναι διαλύεται) ως το μπλοκ της Αστάνα και τις εξελίξεις στη συρία· και ότι άλλο θεωρηθεί «εθνικά σκόπιμο».

Είναι δύσκολα χρόνια, και θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα. Το μόνο που μας παρηγορεί (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) είναι ότι απ’ τις αμείλικτες κρεατομηχανές που αλέθουν τα μυαλά και τις συνειδήσεις θα επιζήσουν και θα αντέξουν τελικά εκείνες κι εκείνοι που, στ’ αλήθεια, θα αναπτύξουν εκείνη την συνθετότητα της κριτικής σκέψης και αμφισβήτησης που αντιστοιχεί στον καπιταλιστικό 21ο αιώνα.

(φωτογραφία: όταν λέμε στρατιωτική κατοχή και πολεοδομική εξουθένωση εννοούμε ακριβώς αυτό: στρατιωτική κατοχή και πολεοδομική εξουθένωση. Αξιοποιώντας τα «διδάγματα» του ρατσιστικού καθεστώτος της άλλοτε λευκής νότιας αφρικής, το λευκό ισραηλινό κράτος επεκτείνεται στην κατεχόμενη δυτική Όχθη. Χτίζει διαρκώς τείχη για να προστατεύει τους εποίκους – φυλακίζοντας όλο και περισσότερο τους παλαιστίνιους, στα «περισσεύματα».

Αυτά, μαζί με τις δολοφονίες άοπλων διαδηλωτών, τις «αιώνιες» προφυλακίσεις παλαιστίνιων, το κυνήγι ισραηλινών αντικαθεστωτικών και τους βρώμικους συνεταιρισμούς των ασφαλίτικων υπηρεσιών διεθνώς, είναι που στηρίζει το ελληνικό κράτος. Διακομματικά. Οι φαιορόζ, πάντως, είναι οι πιο πρόσφατοι πρόθυμοι – σαν τσατσορούφιανοι…)

Comments are closed.