Η άσφαλτος των διαπραγματευτών

Τρίτη 6 Φλεβάρη. Άλλη εκδοχή του Σωρρισμού / Θεοδωρακισμού (: η ελληνική απάντηση στα ζόρια του μαρξισμού / λενινισμού!) είναι ο Ογκολιθισμός. Πρόκειται για την «σοφία Nick the greek», της οποίας το τελευταίο απαύγασμα ήταν το εξής:

«Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».

Ο ογκόλιθος έλληνας υπ.εξ. υπονοεί, και λάθος δεν κάνουμε, ότι “εκατομμύρια ελλήνων πατριωτών άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη (του ξέφυγε το άρθρο “του”) και απείχαν απ’ το συλλαλητήριο της διαπλοκής”.

Χμμμ… Το ότι θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται, μετά από τέτοια έκρηξη διανοητικού σούπερ νόβα, είναι σχήμα λόγου. Εσείς θα διαπραγματευόσασταν έστω και ένα ζευγάρι παπούτσια με έναν τύπο που νομίζει πως όσοι δεν είναι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας είναι οπαδοί της δικής του; Κι αφού εσείς δεν θα το κάνατε, ξέρετε κάποιον άλλον που θα το έκανε;

Κι ακόμα χειρότερα: θα εμπιστευόσασταν το πότισμα της μοναδικής σας γλάστρας (το Σαββατοκύριακο της απουσίας σας) σε έναν τύπο που τον ευλόγησε ένας πατριάρχης, όχι των Ιεροσολύμων (που είναι “δικός του”) αλλά ο “οικουμενικός”, για να συνεχίσει να διαπραγματεύεται;

Καλύτερα να χαλάσετε το πουπουλένιο σας μαξιλάρι για την περίπτωσή του· κι αν έχετε και πάπλωμα πουπουλένιο, χαλάστε το κι αυτό: έχει μεγάλη παρέα. Η πίσσα (θα) είναι δώρο.

Δώρο της Ιστορίας… (Λένε ότι την άλλαξε ο «θεοδωρακισμός», αλλά το είπαν οι κλακαδόροι του…)

Comments are closed.