Το σύνταγμα… (2)

Τρίτη 30 Γενάρη. Φυσικά αυτά τα 23 χρόνια (απ’ το 1995 και την “ενδιάμεση συμφωνία” ως τώρα) έγιναν αρκετά στη δημοκρατία της μακεδονίας. Η σχέση μεταξύ των δύο εθνοτήτων σταθεροποιήθηκε και απέκτησε συνταγματικές συντεταγμένες. Όμως ο ελληνικός στόχος (το σύνταγμα…) παραμένει. Όχι, πλέον, επειδή θα ήταν δυνατόν ποτέ οι ελληνικές απαιτήσεις να γίνουν δεκτές από οποιονδήποτε! Αλλά επειδή ο ελληνικός ιμπεριαλισμός δεν εννοεί να παραδεχτεί ότι ηττήθηκε και στον κυριο στόχο του· προτιμάει να μείνει το θέμα “ανοικτό”, έστω κι αν είναι τέτοιο αποκλειστικά και μόνο για την Αθήνα.

Τι ζητάει σήμερα το ελληνικό κράτος; Τι απαιτεί απ’ το σύνταγμα της δημοκρατίας της μακεδονίας; Να αφαιρεθούν τα άρθρα που αναφέρουν την ύπαρξη “μακεδονικού έθνους” και “μακεδονικής γλώσσας”. Θα ήταν ποτέ δυνατόν, σε ένα έστω νέο κράτος, να αποφασίσει οποιαδήποτε εξουσία του ότι το 65% του πληθυσμού θα μείνει χωρίς εθνικότητα; Είναι αυτό δυνατόν; Όχι φυσικά!!! Συνεπώς το ελληνικό κράτος απαιτεί το αδύνατο!

Μήπως θα ήταν ευχαριστημένο με μια μικρή συνταγματική διόρθωση, αντί για “μακεδονικό έθνος” να γίνει “σλαβομακεδονικό έθνος”, και να υπάρξει μια αντίστοιχη αλλαγή στον χαρακτηρισμό της γλώσσας; Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες. Γιατί υπάρχει ένα ακόμα άρθρο του συντάγματος της δημοκρατίας της μακεδονίας, που τα ελληνικά αφεντικά απαιτούν να διαγραφεί: ότι υπάρχουν μακεδόνες και εκτός συνόρων. Αν η “μακεδονική” εθνικότητα γίνει “σλαβομακεδονική”, τότε (το σύνταγμα θα λέει ότι) εκτός συνόρων θα υπάρχουν σλαβομακεδόνες. Και τέτοια μειονότητα, σλαβομακεδονική, υπάρχει πράγματι στην ελληνική επικράτεια!!! Μόνο που το ελληνικό ιμπεριαλιστικό / ρατσιστικό κράτος αρνείται να την αναγνωρίσει σαν τέτοια!

Συνεπώς ούτε η προσθήκη του “σλαβο-“ θα ικανοποιούσε τα ελληνικά “εθνικά συμφέροντα”…

Comments are closed.