Η πηγή της ευτυχίας

Σάββατο 23 Δεκέμβρη. Συμπτώματα διαδοχικά συγκλίνουν στο συμπέρασμα. Το αμερικανικό βαθύ κράτος έχει βρει ένα νέο όπλο: κάποιο χημικό, ή φυτό, ή γενετικά τροποποιημένο βρώσιμο ατσάλι, ή κάτι τέλος πάντων, που εξασφαλίζει την αιώνια ευτυχία. Η οποία (το ξεχάσατε;) βρίσκεται στην χώρα της ακαριαίας λησμονιάς.

Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αλλιώς το γεγονός ότι ο νέος αμερικανός πρεσβευτής στην Ολλανδία Pete Hoekstra (ο.κ., αν πίνει φούντα δεν είναι μια οποιαδήποτε μπουρούχα…) κατάφερε συνεντευξιαζόμενος μπροστά σε κάμερα να διαψεύσει τα λεγόμενα του όχι μια αλλά δύο φορές. Σε χρόνο dt, ας πούμε μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Η μία εκδοχή είναι ότι κάτι πίνουν στην Ουάσιγκτον, και δεν το δίνουν σε κανέναν. Η άλλη εκδοχή είναι ότι έχουν χάσει την μπάλα (σα να λέμε: χιονίζει στη Λαμία την ώρα του ματς κυπέλλου…).

Ψάξτε την περίπτωση για να κρατήσετε σημειώσεις πως εκδηλώνεται η παρακμή μιας (πρώην) αυτοκρατορίας… Ή, ακόμα καλύτερα, ψάξτε αυτό: πως ο κόσμος των διαρκώς κινούμενων εντυπώσεων (ο απόλυτα ώριμος κόσμος του θεάματος) ρίχνει την αντίληψη ακόμα και των μεγαλοστελεχών μιας πρώην αυτοκρατορίας στο επίπεδο του socialmedia λουμπενισμού.

Το σίγουρο είναι ότι ο κυρ Hoekstra «έγραψε». Μεγάλη καριέρα τον περιμένει. (Έχει διατελέσει και πολιτικός επίτροπος / επόπτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, στην δεύτερη τετραετία του Μπους του Β, απ’ το 2004 ως το 2007. Πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να κατέχει την τέχνη της παραπλάνησης. Εκτός αν αυτή η τέχνη στην κορύφωσή της βρίσκεται στην περίοδο του αφηρημένου εξπρεσσιονισμού….)

Comments are closed.