Χαστούκια που πουνάνε

Δευτέρα 25 Δεκέμβρη. Τα χαστούκια της Ahed Tamimi στον ισραηλινό στρατιώτη προκάλεσαν φρίκη στη «δημοκρατική» και «φεμινιστική» (ή κάνουμε λάθος;) ισραηλινή κοινωνία. Το τι γράφτηκε και ειπώθηκε στους βόθρους των ισραηλινών social media από “επίσημους” και “ανεπίσημους” εναντίον της ίσως δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Κατά την καθεστωτική haaretz οι οπαδοί του ισραηλινού μιλιταρισμού / ρατσισμού (η πλειοψηφία των υπηκόων δηλαδή) ένοιωσε ντροπή και ταπείνωση όταν προβλήθηκε το σχετικό βίντεο. Η Ahed δέθηκε τις επόμενες ημέρες για να ικανοποιηθεί ο κανιβαλισμός του κοινού· και είναι πολύ πιθανό ότι θα μείνει για πολύ καιρό στη φυλακή για τον ίδιο λόγο: γιατί έδειξε με τον πιο απλό και άμεσο τρόπο ότι «όταν λέμε όχι εννοούμε ΌΧΙ!»

Βρίσκουμε ενδιαφέρον να μεταφέρουμε (απ’ την haaretz) μια παράγραφο του χθεσινού άρθρου της, που δίνει μια μικρή, πολύ μικρή «γεύση από μέσα», για το τι είναι το ισραηλινό καθεστώς:

Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Michael Oren [πρώην ισραηλινός πρέσβης στην Ουάσιγκτον…] αντιλαμβανόμενος πόσο κακό στις δημόσιες σχέσεις μπορεί να κάνουν τέτοιες εικόνες [τα χαστούκια και μετά η σύλληψη της Ahed] προσπάθησε να παρουσιάσει την υπόθεση σαν ενδιαφέρον για το καλό του παιδιού. «Η οικογένεια Tamimi» τουίταρε στα αγγλικά [απευθυνόμενος, «δίνοντας γραμμή» δηλαδή, σε διεθνές κοινό…] «που μπορεί να μην είναι πραγματική οικογενεία, ντύνει τα παιδιά της με αμερικανικά ρούχα και τα πληρώνει για να προκαλούν τον ισραηλινό στρατό μπροστά στις κάμερες. Αυτή η κυνική και βάρβαρη χρήση των παιδιών συνιστά κακομεταχείριση. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να το ερευνήσουν!».

Αυτό: ο ισραηλινός στρατός, σαν γνήσιος πρωτοκοσμικός, σηκώνει το βαρύ φορτίο του «εκπολιστισμού των βαρβάρων», οπότε εκτός απ’ τα δικαιώματα των παλαιστινίων γυναικών προστατεύει και εκείνα των ανηλίκων· κατά προτίμηση πυροβολώντας τους, για να απαλλαγούν απ’ το μαρτύριο αυτής της ζωής. Όπως έκαναν σε βάρος του 14χρονου Mohammed Tamimi, εξαδέλφου της Ahed, πυροβολώντας τον στο κεφάλι με σφαίρα από καουτσούκ – το παληκαράκι είναι τώρα σε κώμα…

Επίσης: η παλαιστινιακή νεολαία «τα πιάνει για να το παίζει» εναντίον της κατοχής… Είναι «επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι» κατά το Τελ Αβίβ…

Τέτοια είναι τα ιδεολογικά σκατά που εκτοξεύει το ισραηλινό καθεστώς και οι ανά τον κόσμο σύμμαχοί του, για να εμφανίσει την αποικιοκρατική και ρατσιστική κατοχή της παλαιστίνης σαν, περίπου, «απελευθέρωσή» της… Μην σας κάνει εντύπωση ότι υπάρχουν διάφοροι (μπορεί και κάπου κοντά σας…) που τους αρέσουν αυτά τα σκατά και τα υιοθετούν, αναμεταδίδοντάς τα.

Θα δείτε και θα ακούσετε πολλά ακόμα…

(Ποδοσφαιρόφιλη η Ahed είναι φανατική οπαδός του Neymar…)

Comments are closed.