Το ψόφιο κουνάβι πέρδεται

Κυριακή 8 Οκτώβρη. Παγκόσμια στρατιωτική δράση των ηπα, αυτό είναι γνωστό. Αλλά με «αρχιστράτηγο» το ψόφιο κουνάβι; Η δήλωσή του την περασμένη Πέμπτη, στη διάρκεια φωτογράφησης πριν το δείπνο του με τους αρχικαραβανάδες μετά των συζύγων τους, ότι … ίσως αυτή είναι η νηνεμία πριν την καταιγίδα… έκανε τον γύρο των καθεστωτικών μήντια κατ’ αρχήν στις ηπα – σαν «ανησυχητική».

Αρκεί, όμως, να δει κανείς όλη την βιντεοσκοπημένη σκηνή της φωτογράφησης και της (ξεκούδουνης) δήλωσης στη διάρκειά της, για να καταλάβει ότι το ψόφιο κουνάβι είναι απλά ανίκανο να πάρει οποιαδήποτε σοβαρή απόφαση. Κοροϊδεύει τον κόσμο. Ουσιαστικά (αν και όχι τυπικά) είναι και αναρμόδιο: κηδεμονεύεται από καραβανάδες σε διάφορα υψηλόβαθμα πόστα. Κι αυτοί είναι που «ξέρουν».

Ξέρουν ότι είναι προτιμότερο να επιδίδονται σε σαμποτάζ παρά σε κατά μέτωπο αναμέτρηση. Το πρώτο σημαίνει πολέμους με αντιπάλους σημαντικά υποδεέστερους, στην περίμετρο των βασικών εχθρών τους. Σημαίνει undercover δράση και προβοκάτσιες. Σημαίνει εμπλοκή των (όποιων) συμμάχων, ειδικά αν είναι μισθοφόροι. Το δεύτερο μπορεί να εγκυμονεί δυσάρεστες εκπλήξεις· και αποτυχίες καθοριστικές.

Το ψόφιο κουνάβι μπορεί να μπουρδολογεί, να απειλεί ή να ψωνίζεται με «καταιγίδες», αλλά όσο οι «καταιγίδες της ερήμου» βγάζουν το κάτι τις τους, οι μηχανές της καταστροφής θα δουλεύουν στις μισές στροφές τους. Όταν σταματήσουν να αποδίδουν, τότε…

Καθόλου παρήγορο ούτε το ένα ούτε το άλλο.

(φωτογραφία: Η στιγμή που το ψόφιο κουνάβι απειλεί με καταιγίδες. “Κοιτάτε το πουλάκι”!!!)

Comments are closed.