Ο αληθινός ηγέτης

Παρασκευή 13 Οκτώβρη. Πως ξεχωρίζει ένας αληθινός ηγέτης απ’ τις απομιμήσεις; Έχει άστρο!

Το άστρο του εξοχότατου Alex – του – ηγέτη αναμένεται να λάμψει στην Ουάσιγκτον στις 17 του μήνα. Χωρίς να το έχει επιλέξει, ακριβώς επειδή είναι αληθινός και δεν μπορεί παρά το σύμπαν να συνωμοτεί υπέρ του, διακινδυνεύει να είναι «ο πρώτος ηγέτης» που θα σφίξει το χέρι του ψόφιου κουναβιού μετά την μισο-κήρυξη πολέμου της Ουάσιγκτον με την Τεχεράνη. Αν, όπως έχει ανακοινωθεί, στις 15 Οκτώβρη το ψόφιο κουνάβι ανακοινώσει επίσημα ότι η 5+1 συμφωνία για τα πυρηνικά του ιράν δεν του κάνει έτσι όπως εφαρμόζεται (επειδή η Τεχεράνη δεν τηρεί το «πνεύμα» της συμφωνίας, και επειδή ένα μέρος του ιρανικού στρατού, οι «φρουροί της επανάστασης», είναι «τρομοκρατική οργάνωση»…) ο εξοχότατος έλληνας θα έχει την τιμή να είναι ο πρώτος που θα περάσει την πόρτα του μισο-εμπόλεμου (απέναντι στο ιράν) άσπρου σπιτιού.

Λέμε «μισο-εμπόλεμου». Ακόμα κι αν το ψόφιο κουνάβι (δηλαδή εκείνοι που είναι πίσω του) επιλέξει να μην αποσυρθεί απ’ την 5+1 συμφωνία, θα ανοίξει τον δρόμο για «κυρώσεις» σε «παράπλευρα» θέματα. Ουσιαστικά θα δημιουργήσει μια καινούργια ατζέντα κινήσεων κατά της Τεχεράνης. Με προοπτική.

Η αλήθεια είναι ότι ένας αληθινός ηγέτης, με στόφα, (και αυτό είναι ο έλληνας φαιορόζ πρωθυπουργός…) δεν ασχολείται με τέτοια ασήμαντα θέματα. Στις 15 Οκτώβρη θα βρίσκεται στο Σικάγο, ανάμεσα στην «ελληνική ομογένεια» (ίσως ανάμεσα και στην δευτεροκλασσάτη ελληνική μαφία της πόλης…) ψάχνοντας για «επενδυτές». Επιπλέον θα τον κοουτσάρει η τριανδρία (ψεκασμένος, ογκόλιθος και αντ’ αυτού) για να πουλήσει αντιτουρκισμό στο ψόφιο κουνάβι και στην δική του τριανδρία.

Συνεπώς είναι αρκετά πιθανό να βρίσκεται (η ελληνική αποστολή) βαθιά νυχτωμένη για τις διεθνείς αναταράξεις που θα προκαλέσει εκείνες τις ημέρες η ψοφιοκουναβική «νέα ιμπεριαλιστική πολιτική» απέναντι στο ιράν. Φυσικά η νύχτα της δεν θα περάσει απαρατήρητη. Κάποιοι (παλιάνθρωποι σίγουρα!) θα σκεφτούν ότι η Αθήνα κάνει πλάτες στην Ουάσιγκτον ό,τι και να κάνει αυτή η τελευταία, μπας και πάρει κανά δολάριο (το dollar είναι παλιά ελπίδα των “έξω απ’ την ε.ε.”). Μερικοί ακόμα πιο παλιάνθρωποι θα σκεφτούν ότι ο ηγέτης και η κυβέρνησή του είναι τσάτσοι της Ουάσιγκτον… Τσσσσςςςς!!!

Ύστερα, κάποια στιγμή στο όχι μακρινό μέλλον, η Κουμουνδούρου θα προσπαθήσει να «ολοκληρωθεί» ανοικτά σαν το «νέο πασοκ». Φονιάδες των λαών αμερικάνοι, έξω οι βάσεις του θανάτου δηλαδή.

Χμμμμμ… Ε, όχι ακριβώς…

 

Comments are closed.