Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

Κυριακή 20 Αυγούστου. Το ότι το Ριάντ είναι ο βασικός παραγωγός (από ιδεολογική άποψη) και χρηματοδότης του ουαχαβιτισμού, αυτής της ακροδεξιάς πολιτικής που είναι μασκαρεμένη με θρησκευτικά στολίδια, είναι γνωστό. Όταν, λοιπόν, ένα πρωτοκοσμικό κράτος αποφασίζει να κάνει μια έρευνα «για τον ρόλο της σαουδικής αραβίας στην υποστηρίξη του ισλαμικού εξτρεμισμού» στην επικράτειά του, υποθέτει κανείς ότι θέλει να ξεσκεπάσει τον διεθνή ρόλο της σαουδαραβικής χούντας.

Αμ δε!!! Η κυρία May, πρωθ. της αγγλίας, της σκωτίας, της ουαλίας και της βόρειας ιρλανδίας, ανακοίνωσε προχτές ότι η σχετική έρευνα (για τον ρόλο του σαουδαραβικού σπόνσορινγκ «τρομοκρατών» εντός της επικράτειάς της), που ολοκληρώθηκε πριν 6 μήνες, θα παραμείνει κρυφή κι απόρρητη. Γιατί; Επειδή (λέει) αυτό επιβάλλουν «λόγοι εθνικής ασφάλειας» αλλά και επειδή (λέει) «πρέπει να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα». Συμπεραίνει κανείς ότι η έρευνα έγινε μόνο και μόνο για να προστεθούν «διαπραγματευτικά χαρτιά» στο επόμενο εμπορικό deal μεταξύ Λονδίνου και Ριάντ. Όσο για τα εξαίσια θύματα; Έτσι κι αλλιώς είναι όλοι νεκροί – λέει η κυρία May.

Δεκαπέντε άτομα, αγγλικής υπηκοότητας, που ήταν στους δίδυμους πύργους στη Ν. Υόρκη στις 11 Σεπτέμβρη του 2001 και επέζησαν, είναι έξαλλα με την κυρία May. Έχουν δίκιο, αλλά πρέπει να ξεκουνήσουν πολύ περισσότερους. Αφού το ξέρουν: η πολεμική βιομηχανία της αγγλίας ζει απ’ τις αγορές του Ριάντ…

Εφόσον, λοιπόν, η σαουδαραβική και οι λοιπές πετρελαιοπαραγωγές χούντες της αραβικής χερσονήσου κάνουν δύο πράγματα ταυτόχρονα, χρηματοδοτούν τους ουαχαβίτες και χρηματοδοτούν και τις πρωτοκοσμικές πολεμικές βιομηχανίες (και πολλές μπίζνες ακόμα…), θα πρέπει να αναγνωριστεί δημόσια, ανοικτά και σε ικανή κοινωνική κλίμακα η σχέση της «ισλαμικής τρομοκρατίας» με τα πρωτοκοσμικά καπιταλιστικά συμφέροντα! Μην το βασανίζουμε άλλο!

Εκεί είναι το αδύνατο σημείο δεκαετιών σφαγών…

Comments are closed.