Εθνική υπερηφάνεια

Πέμπτη 24 Αυγούστου. Η ομοσπονδία χάντμπολ ελλάδας (ο.χ.ε.) διοικείται απ’ τις «υπηρεσίες»; Πολύ πιθανό αν κρίνουμε απ’ το γεγονός ότι η εθνική νεανίδων πήγε μεν στα Σκόπια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά αποχώρησε απ’ τον αγώνα με την αντίστοιχη εθνική του μακεδονικού κράτους, επειδή (λέει) στις φανέλες της έγραφε «macedonia», ενώ το ίδιο ήταν και το όνομα του γηπέδου. Φαίνεται πως η ο.χ.ε. δεν ξέρει το όνομα του κράτους. Ίσως είχε την απαίτηση όταν εμφανίζεται έλληνας όλες οι επιγραφές, οι φανέλες, τα χαρτονομίσματα, οι πινακίδες στα αυτοκίνητα, τα πάντα, να μετατρέπονται σε “fyrom”.

Για όσες / όσους έχουν βασικές γνώσεις περί αθλητισμού και σπορ, ειδικά σε επίπεδο πρωταθλητισμού, το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Οι κοπέλλες προπονούνταν επί μήνες για την συμμετοχή στο ευρωπρωτάθλημα… Τα αφεντικά τους (η ο.χ.ε.) τις άφησαν και τις πήγαν στα Σκόπια μόνο και μόνο για να τις χρησιμοποιήσουν σα γάντια του μποξ: για να κάνουν “τα μούτρα κρέας” των παλιάνθρωπων “σκοπιανών”. (Εκτός αν το πράγμα σκηνοθετήθηκε απ’ τον φόβο της τελευταίας θέσης!!!) Μεγάλο ξενέρωμα για τις αθλήτριες ο μεγάλος θρίαμβος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής!

Το πιθανότερο είναι, βέβαια, ότι έγινε ρόμπα (κανείς άλλος δεν αποχώρησε, και πώς αλλιώς;) αλλά έτσι είναι ο ελληνικός ιμπεριαλισμός. Κουτσαβάκικος. Όταν δεν μπορεί να πουλήσει τσαμπουκά, εκλύει την μιζέρια και την κουτοπόνηρη βλακεία του έθνους.

Το πόσο βρωμάει εθνικιστική μεθόδευση αυτό το περιστατικό αποδεικνύεται απ’ το ότι την ελληνική εθνική, μετά την ηρωϊκή επιτροφή της στα πάτρια εδάφη, την κάλεσε για τα συγχαρίκια ποιός;… Ο πρόεδρος Πάκης (Προκόπης Παυλόπουλος…)!! Κοτζάμ πρόεδρος της δημοκρατίας να συγχαίρει μια ομάδα που την έκανε απ’ το ευρωπρωτάθλημα;!! (Dirty job πρόεδρε, but someone has to do it!) Τι άραγε θα κάνει η ίδια ή οποιαδήποτε άλλη ελληνική «εθνική», σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οπουδήποτε στην γηραιά ήπειρο, αν βρεθεί απέναντι σε «εθνική» του μακεδονικού κράτους; Θα αποχωρήσει; Ή θα μουτζουρώσει με σπρέι τις φανέλες του εχθρού;

Να τι δήλωσε όλο καμάρι ο πρόεδρος Πάκης στις νεαρές αθλήτριες:

Να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ! Και θέλω δημόσια να εξηγήσω για ποιο λόγο έγινε αυτή η πρόσκληση. Να θυμάστε ότι η στάση σας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν μια στάση συνέπειας και ευθύνης. Όχι μόνο απέναντι στην πατρίδα μας, αλλά απέναντι στο αθλητικό ιδεώδες, απέναντι στο αθλητικό πνεύμα.

Για το ξέρετε άλλωστε, δεν χρειάζεται να το εξηγήσω εγώ: Το γνήσιο αθλητικό πνεύμα, το γνήσιο αθλητικό ιδεώδες δεν συμβιβάζεται, με χονδροειδείς παραχαράξεις της Ιστορίας, οι οποίες μάλιστα εκδηλώνουν τάσεις αλυτρωτισμού, προσβάλλουν ακόμη και αυτό τούτο, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Αυτό που κάνατε, λοιπόν σας τιμά γιατί υπερασπιστήκατε και την πατρίδα μας, αλλά και τον αθλητισμό. Και μάλιστα από μια χώρα που γέννησε το Ολυμπιακό ιδεώδες, το οποίο είναι σύμφυτο με την ιστορική αλήθεια και με την ειρήνη. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να τονίσω προς τη γειτονική χώρα, ότι όσο συνεχίζει αυτήν την τακτική, που, όπως είπα, είναι αντίθετη με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο λόγω του αλυτρωτισμού που αποπνέει, η ίδια υπονομεύει την ευρωπαϊκή της πορεία.

Παπατζιλίκια του κερατά! Τι σημαίνουν αυτά; Το ελληνικό βαθύ κράτος, εν όψει ενός “νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το όνομα” που δεν μπορεί να τον αποφύγει, αλλά και έχοντας απέναντί του (στα Σκόπια) μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην ευρώπη, αρχίζει το κούρντισμα: δημιουργούμε προβλήματα, στα οποία φταίνε “αυτοί”. Προσπαθούμε να τους εκθέσουμε στα μάτια τρίτων…

Αυτήν την τακτική υπηρέτησε η ο.χ.ε.. Το απέδειξε κοτζάμ πρόεδρος της δημοκρατίας, που κι αυτός ένας υπάλληλος του βαθέος κράτους είναι, κι εκτός απ’ τα προγραμματισμένα κάνει και έκτακτα μεροκάματα.  Και θα συνεχιστεί αυτή η τακτική. Είναι τα εθνικά special εφφέ (καπνός, βροντές, αστραπές…) απ’ όπου θα βγει την κατάλληλη στιγμή ο εκπρόσωπος του βαθέος κράτους, ο ογκόλιθος Nick the greek, και θα βροντοφωνάξει:

Αυτοί είναι εχθροί της ιστορίας, του πολιτισμού, της ευρώπης και της ανθρωπότητας… αληταράδες δηλαδή! Εμείς δεν μιλάμε μ’ αυτούς…

Comments are closed.