Τουρκία

Δευτέρα 24 Ιούλη. Οι έλληνες πατριώτες, ικανότατοι στην κατασκευή «εναλλακτικών πραγματικοτήτων», θεωρούν ότι οι μεγάλης έκτασης εκκαθαρίσεις στελεχών στον τουρκικό στρατό, μετά το πραξικόπημα, έχουν αδυνατίσει τον μιλιταριστικό κορμό του «αιώνιου εχθρού». Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο ενδεχόμενο, που δεν θα τους αρέσει. Ότι ευκαιρίας δοθείσης στην τουρκία εξελίσσεται και μια οργανωτική αναδιάρθρωση του στρατού, που (όπως έχει συμβεί και συμβαίνει διεθνώς) σημαίνει και την δραστική μείωση του αριθμού των αξιωματικών.

Σύμφωνα με την καθεστωτική hurriyet ο αριθμός των στρατηγών και ναυάρχων (σε όλους τους βαθμούς «υπό», «αντί» κλπ) μειώθηκε από 326 σε 196. Το σύνολο των αξιωματικών σε όλα τα όπλα ήταν 32.189 τον Ιούλη του 2016, και έπεσε σε 24.705 τώρα.

Το αν αυτή θα είναι η μόνιμη αριθμητική του τουρκικού στρατού τα επόμενα χρόνια θα φανεί. Ωστόσο έχει την αξία του: ένα απ’ τα παραδείγματα κρατικής σπατάλης στο ελλαδιστάν είναι ο μεγάλος αριθμός αξιωματικών που έχει ο στρατός του, δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τους απλούς φαντάρους, ναύτες, κλπ που τους αναλογούν πραγματικά. Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι εύκολο να το καταλάβει ο καθένας.

Οι καταραμένοι δανειστές επεσήμαναν (και αυτό) το ζήτημα απ’ την αρχή. Αλλά εδώ πρόκειται για τα «ιερά και όσια της φυλής»! Και ο πιο πρόσφατος φύλακάς τους, ο ψεκασμένος, είναι πειστικός στον ρόλο του. (Μέχρι και «προστάτη των στρατιωτικών μεταβιβάσεων» ανακήρυξε ο αθεόφοβος…)

Comments are closed.