Συρία 2

Παρασκευή 21 Ιούλη. Ο (τουρκικής προέλευσης) χάρτης που αναδημοσιεύσαμε αντιγράφοντάς τον πριν 2 μέρες, με τις αμερικανικές «εγκαταστάσεις» στις κουρδοκρατούμενες περιοχές στη βόρεια συρία, φαίνεται ότι προκάλεσε μια κάποια αναταραχή στην Ουάσιγκτον. Η δημοσιοποίηση ευαίσθητων στρατιωτικών πληροφοριών εκθέτει τις δυνάμεις της συμμαχίας σε αχρείαστους κινδύνους, και εν δυνάμει μπορεί να εμποδίσει εν εξελίξει επιχειρήσεις για να αντιμετωπιστεί ο isis δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπ.αμ. Adrian J.T. Rankine-Galloway.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί “εχθρική ενέργεια” εκ μέρους της Άγκυρας, αφού, με την εξαίρεση των δύο αεροδρομίων / βάσεων οι υπόλοιπες αμερικανικές “εγκαταστάσεις” δεν ήταν (ευρύτερα) γνωστές. Απ’ την άλλη μεριά οποιαδήποτε σοβαρή υπηρεσία κατασκοπείας θα εύρισκε όλον αυτόν τον γαλαξία· δεν είναι κρυμμένος, δα, σε στοές!

Ίσως το τουρκικό καθεστώς να ήθελε να αποδείξει (και το έκανε) πόσο ισχυρή είναι η υποστήριξη της Ουάσιγκτον σε εκείνους που το ίδιο θεωρεί τρομοκράτες. Το ποιές θα είναι οι “στενές” συνέπειες θα χρειαστεί καιρό για να φανεί. Αλλά για τις ευρύτερες δεν χρειάζεται.

Comments are closed.