Ο άσπρος σίφουνας

Τετάρτη 7 Ιούνη. Μετά την «συνωμοσία του κλίματος» (και την καταλυτική συμπόρευση της γενοπ – δεη…) το ψοφιοκουναβιστάν θέλει να βάλει στον ντορβά την «συνωμοσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Του οηε φυσικά. Τον οποίο κατηγορεί ότι παραείναι αντι-ισραηλινός… την ίδια ώρα που επιτρέπει σε εχθρούς (των ανθρωπίνων δικαιωμάτων), όπως η συρία, η ερυθραία, η ουκρανία (η ανατολική βέβαια) το κογκό, η βενεζουέλα και η τουρκία να έχουν δικαίωμα ψήφου στην σχετική επιτροπή.

Το ψόφιο κουνάβι είναι σωστό, σαν τον αρχάγγελο με την πύρινη ρομφαία, από δύο απόψεις. Πρώτα απ’ όλα ο οηε συνολικά είναι ένα υπόλειμμα του ψυχρού (3ου παγκόσμιου) πολέμου, ένα κουφάρι που δεν έχει πια ιστορικό νόημα και αποστολή. Και ύστερα, στο κράτος που οι μπάτσοι σκοτώνουν έναν άοπλο μαύρο κάθε δύο μέρες, υπάρχει βαθιά και επίκαιρη αίσθηση «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» – ποιος, λοιπόν, θα πάει κόντρα;

Κάποιος έντρομος θα πει: αν διαλυθούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί τι θα απογίνει; Απαντάμε: πρώτον περιμένουμε την σοφή στάση της Ουάσιγκτον για το δντ (που αφορά και την Αθήνα αν δεν κάνουμε λάθος), οπότε δεν καταρρέουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί (ακόμα). Δεύτερον: κάποιος θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη: να τελειώνουν τα υπόλοιπα του 3ου παγκόσμιου, να προχωρήσει ο 4ος χωρίς άχρηστα προσχήματα. Αν αυτός με την πύρινη ρομφαία είναι ηλίθιος τίποτα δεν αλλάζει την ιστορική του αποστολή. Σε τελευταία ανάλυση κάθε ηλίθιος μπορεί να είναι χρήσιμος! Επιτέλους σταματείστε τις προκαταλήψεις σας!

Τρίτο και τελευταίο. Η «κοινωνία των εθνών» ήταν η μεγάλη ελπίδα των ανθρωπιστών μετά τον Α παγκόσμιο και το «ποτέ ξανά!» που ακολούθησε. Η «κοινωνία των εθνών» έσβησε ήσυχα και θάφτηκε χωρίς τιμές στη διάρκεια του Β παγκόσμιου – το «ποτέ ξανά» δεν έπιασε. Ύστερα φτιάχτηκε ο οηε. Πάλι ως «ποτέ ξανά».

Ε, έχει παρατραβήξει..

Comments are closed.