Και το θέαμα; Τι φταίει;

Κυριακή 11 Ιούνη. Θα πρέπει να είναι πολύ «χεσμένοι» αυτοί οι πετροδικτάτορες της αραβικής χερσονήσου. Ο γενικός εισαγγελέας των «ενωμένων αραβικών εμιράτων» (ναι, έχουν και τέτοιον!) Hamad al Shamsi αποφάσισε πριν λίγες ημέρες ότι όποιος εκδηλώνεται «φιλικά προς το κατάρ» στα social media κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από 3 έως 15 χρόνια, ή πρόστιμο 130.000 δολαρίων το λιγότερο (!!!). Ποιο χούντα δεν γίνεται: φαντάζεσθε τι παθαίνει όποιος αμφισβητήσει το παλάτι;

Κι έτσι απαγορεύονται οι φανέλες της Barcelona που έχει πολλούς οπαδούς και στα «εμιράτα»… Συμπτωματικά και μόνο το κακό είναι μικρό: την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά οι φανέλες της καταλανικής ομάδας δεν θα έχουν το logo της qatar airways, αλλά της γιαπωνέζικης αλυσίδας υπεραγορών rakuten. Ωστόσο και οι παλιές φανέλες είναι ένα φετίχ! Και κάθε πιστός οπαδός μπορεί να έχει ολόκληρη την σειρά (αλλάζουν και τα σχέδια εκτός απ’ τους «χορηγούς»).

Οι φανέλες είναι, πάντως, ακόμα οι παλιές. Όπως και οι φωτογραφίες των μπαλαδόρων της Barca εν δράσει. Και το πράγμα παίρνει αυτήν την γελοία μορφή:

Comments are closed.