Αργεί… αλλά όταν κτυπάει…

Παρασκευή 12 Μάη. Όταν κτυπάει, σου ανοίγει το κεφάλι σαν καρπούζι! Μιλάμε για έναν απ’ τους εκπροσώπους της αριστέρας του “κόμματος της δραχμής”, τον καπετάν Αλέκο (τον Αλαβάνο). Πρόκειται για τον άνθρωπο που θα έμπαινε (έλεγε σε αφίσες) και φυλακή (μαζί με κάτι άλλους…) προκειμένου να μειωθεί η ανεργία· ευτυχώς δεν χρειάστηκε το πρώτο και δυστυχώς δεν έγινε το δεύτερο. Πρόκειται, επίσης, για τον “Όλυμπο” του αριστερού ρατσισμού που είχε παρουσιάσει μελέτη σύμφωνα με την οποία με την δραχμή “θα φύγουν και οι μετανάστες” – οπότε “μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια”. Πράγμα που δεν χρειαζόταν μελέτη, φυσικά. Αλλά έχει δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, ότι θα τους αφήσουν να φύγουν, να περάσουν τα σύνορα, τους μετανάστες. Και δεύτερον ότι τα ελληνόπουλα θα αναλάβουν να κάνουν τις σκατοδουλειές που ως τώρα κάνουν οι μετανάστες εργάτες. Με τα αντίστοιχα σκατά λεφτά, και χωρίς “άδειες παραμονής” φυσικά!

Κτύπησε λοιπόν ο καπετάν Αλέκος απ’ την Σαλονίκη, μιλώντας (που αλλού;) σε συγκέντρωση της λ.α.ε. Και τι είπε; Ότι το εθνικό (και απελευθερωτικό) νόμισμα μπορούμε αντί για δραχμή να το ονομάζουμε “ελληνικό ευρώ”. Όπως – θα μπορούσε να του πει ένας σαλονικιός – τον παοκ μπορούμε να τον ονομάζουμε “ελληνική ρεάλ”. Κάτι τέτοιο: Δεν πουλάμε!!! Χαρίζουμε!!! Πάρε κόσμε!!!! (τρέλα…)

Και γιατί να κάνουμε τέτοια θυσία στο όνομα του νομίσματος ενώ (όπως το ξέρει πολύ καλά, αφού το υπηρέτησε σαν ευρωβουλευτής) “το όνομα είναι η ψυχή μας”; Επειδή (λέει ο τετραπέρατος καπετάνιος του “νέου εαμ” – άλλη λαμπρή ιδέα που πούλησε σε κάτι Σπόρτινγκ…) … δεν (θα) είναι μόνο «εθνικό» νόμισμα (national currency). (Θα) είναι ταυτόχρονα «διεθνές» νόμισμα δεδομένου ότι (θα) χρησιμοποιείται στις συναλλαγές της χώρας με τον υπόλοιπο κόσμο…

Δεν ξέρουμε αν ο καπετάν Αλέκος σπούδασε τα οικονομικά στα ορυχεία του ή στα ξενοδοχεία του (έχει κι απ’ τα δύο…) Πάντως η ιδέα του είναι τόσο σατανικά απλή, ώστε μόνο μια λ.α.ε. (και ύστερα, καταϊδρωμένες, οι λοιπές εθνο-νομισματικές δυνάμεις) θα μπορούσε να την συλλάβει και να την σπρώξει. Ιδού: τυπώνουμε σε χαρτοπετσέτες το «ελληνικό ευρώ» και όταν πληρώνουν οι τουρίστες (σε «ευρωπαϊκά ευρώ») παίρνουν ρέστα σε «ελληνικά». Σκουπίζονται κιόλας. Κι έτσι οι χαρτοπετσέτες (που έχουν πάνω και μηνύματα, του είδους «μανούλα σ’ αγαπώ»…) χρησιμοποιούνται «στις συναλλαγές της χώρας με τον υπόλοιπο κόσμο».

Έπρεπε, άραγε, να δύσει κάπως ο ήλιος ενός Λαπαβίτσα για να ανατείλει το άστρο ενός Αλαβάνου; Τι να πούμε; Σε ένα μέρος του κόσμου όπου οι οπαδοί (τα θύματα δηλαδή) ενός απατεώνα κάνουν διαδηλώσεις υπέρ του, κάθε άλλος απατεώνας μπορεί να νοιώθει ασφαλής!

Εν τω μεταξύ, η καϋμένη η λ.α.ε., προσπαθεί να αποδείξει α) ότι δεν λέει τα ίδια με όλους τους ευρωπαίους φασίστες, και β) δεν θέλει τα ίδια με τον τρισκατάρατο Σόιμπλε (για την «απελευθέρωση» των καθυστερημένων τμημάτων του ντόπιου κεφάλαιου απ’ την τυραννία του ευρώ). Το πρώτο το έλυσε: έβγαλε τις φωτογραφίες των επώνυμων ευρωπαίων φασιστών με ένα Χ στις φάτσες τους, οπότε «καθάρισε». Μένει να κάνει το ίδιο και με τον Σόιμπλε…

Ελληνο-ευρώ ρεεεε! Όπως το έθεσε, άλλωστε, ο γίγαντας καπετάν Αλέκος: …Δεν χρειάζεται να νοιώθουμε κόμπλεξ ότι καταντάμε μιμητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί κλέψανε από εμάς τη χρήση της Ευρώπης ως όρου για το νόμισμα. Δεν θα την κλέψουμε εμείς από αυτούς. Στο κάτω κάτω της γραφής πριν από 2500 χιλιάδες χρόνια το νόμισμα Ευρώπη, μια παράσταση της Ευρώπης, μητέρας του Μίνωα, πάνω στα κλαδιά μιας ελιάς ή πάνω σε ταύρο είχε κυκλοφορήσει από τα νομισματοκοπεία στην Κνωσό, τη Φαιστό και τη Γόρτυνα της Κρήτης.

Ελληνο-ευρώ λοιπόν. Και τα κέρατα (του ταύρου) δώρο!!!

Comments are closed.