Αφού δεν διαλύθηκε…

Τετάρτη 24 Μάη. Η πολιτική κατάσταση στο μακεδονικό κράτος έχασε το ενδιαφέρον της αφού (με αμερικανική «μεσολάβηση») δεν έγινε ούτε αυτό που ήλπιζαν οι έλληνες πατριώτες (συμπεριλαμβανόμενων των φαιορόζ) ούτε, έστω, κάτι κοντά σ’ αυτό – με αίμα πάντως.

Ο σοσιαλδημοκράτης Zaev έχει πάρει ήδη την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Και τα ανταλλάγματα για την ασυλία του πρώην πρωθ. Gruevski και των στελεχών της συμμορίας του γίνονται όλο και περισσότερο φανερά.

Για παράδειγμα ένα βίντεο απ’ το εσωτερικό κύκλωμα ασφαλείας της βουλής, που προβλήθηκε από δύο κανάλια, δείχνει καθαρά και πανηγυρικά τουλάχιστον 6 βουλευτές του δεξιού / ακροδεξιού vmro-dpmne να ανοίγουν την πόρτα (βγάζοντας την μπάρα ασφαλείας) στους φασίστες του κόμματος που μπούκαραν στις 27 Απρίλη και έκαναν την αίθουσα τύπου (όπου μιλούσε ο Zaev) κεραμιδαριό. Η αστυνομία λέει ότι παρέδωσε αυτό το βίντεο και άλλα έγκαιρα στους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση· για καλή τύχη (;) όμως των εμπλεκόμενων οι υπεύθυνοι της ανάκρισης ξέχασαν να τους καλέσουν. Και, φυσικά, να τους κατηγορήσουν. Τώρα έχουν μια κάποια δυσκολία να εξηγήσουν το γιατί, αλλά αν περάσει λίγος καιρός μπορεί το πράγμα να ψιλοξεχαστεί.

Πως λέγεται αυτό; «Κατευνασμός»; Ας αφήσουμε το παρελθόν κι ας κοιτάξουμε μπροστά;

Κάπως έτσι… Δουλεύει; Χμμμμ…

Comments are closed.