Αν οι εκλογές…

Κυριακή 23 Απρίλη. Ο δράστης της πιο πρόσφατης «τρομοκρατικής επίθεσης» στο Παρίσι, την περασμένη Πέμπτη, «ήταν γνωστός στις αρχές»… Όμως ακόμα πιο γνωστό (οπωσδήποτε σ’ εμάς) είναι το τι είναι οι «αρχές», δηλαδή το στρατοαστυνομικό σύμπλεγμα και στη γαλλία. Καμία έκπληξη: ό,τι είναι παντού! Βουτηγμένες ως τις ρίζες των μαλλιών στην προβοκατόρικη, εγκληματική δράση.

Τι να θυμίσουμε σε λίγες αράδες; Όχι την κατασκευή των «ισλαμιστών τρομοκρατών» αλγερινής προέλευσης – αυτό χρειάζεται περισσότερα λόγια… Ας θυμίσουμε την ανατίναξη και βύθιση του πλοίου Rainbow Warrior (“Opération Satanique”!!), του πλοίου της greenpeace, με νεκρό τον Fernando Pereira, στις 10 Ιούλη του 1985, μέσα στο λιμάνι του Auckland, στη νέα ζηλανδία. Για να εμποδιστεί την διαμαρτυρία / σαμποτάζ που σχεδίαζε η οργάνωση εναντίον μιας γαλλικής πυρηνικής δοκιμής στο νησί Moruroa, στον Ειρηνικό.

Αυτές οι γαλλικές υπηρεσίες χώθηκαν στις σημερινές εκλογές την περασμένη Πέμπτη. Όχι, δεν έχουμε σαν αποδείξεις ονόματα και διευθύνσεις. Είναι αρκετά δύο πράγματα. Πρώτον το πανηγυρικό παραλήρημα της φασιστο-υποψήφιας: για όλα φταίει το ισλάμ… Και δεύτερον, ακόμα σημαντικότερο, το εξής (κοινότοπο): ότι μέσα και έξω απ’ την γαλλία η καθεστωτική δημαγωγία, σαν να ήταν κουρντισμένη (είναι!) με ένα μόνο ασχολήθηκε μετά την προχθεσινή επίθεση: με το πόσο θα κερδίσει από δαύτην η φασιστο-υποψήφια.

Δεν πρόκειται για «παρέμβαση στις γαλλικές προεδρικές εκλογές» της Μόσχας, του Πεκίνου ή της ζιμπάμπουε· περιπτώσεις, δηλαδή, όπου χωρίς αποδείξεις, μόνο με σενάρια και εικασίες, θα ξεσηκώνονταν και οι πέτρες… Όχι. Πρόκειται για «παρέμβαση» του ίδιου του γαλλικού βαθέος κράτους. Όπου χωρίς αποδείξεις (πράγματι…), μόνο με τους ωφελημένους να πανηγυρίζουν, οι πέτρες όχι μόνο δεν σηκώθηκαν αλλά βούλιαξαν ακόμα βαθύτερα στο χώμα. Πολύ απλά: οι ψηφοφόροι τις έφαγαν τις πέτρες. Είχαν στη διάθεσή τους δυο μέρες για να τις χωνέψουν. Και θα τις χέσουν σήμερα.

Ο κυρ Κάρολος κάτι είπε κάποτε για τις εκλογές… Τώρα μιλάνε πρακτικά γι’ αυτές, δηλαδή κάνουν ασκήσεις χειραγώγησης, μόνο οι παρα-κρατικοί. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα σήμερα, θυμηθείτε αυτό: το γεγονός ότι δεν έγιναν την Παρασκευή και το Σάββατο μαζικές διαδηλώσεις στη γαλλία, με κεντρικό σύνθημα «να πάτε να ψοφήσετε αλλού, δεν θα μας εκβιάζετε κουφάλες», έχει μεσο-μακροπρόθεσμα μεγαλύτερη σημασία απ’ το ποιος θα είναι ο πρόεδρας…

Γιατί αυτό το κόλπο μπορεί να επαναληφθεί. Εκεί ή αλλού…

Comments are closed.