Τα καθάρματα 3

Παρασκευή 17 Μάρτη. Η πιο πάνω φωτογραφία τραβήχτηκε πριν κάποιους μήνες απ’ το “κέντρο πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης” της “βιαλ” στη Χίο (και κυκλοφόρησε χτες απ’ το vice.com): σε έναν εγκαταλειμένο βιομηχανικό χώρο ένα κλουβί (υπήρχε ή και υπάρχει άλλο ένα), στο οποίο στοίβαζαν (σταμάτησαν;) τους πρόσφυγες μόλις πατούσαν το πόδι τους στο νησί… Σύμφωνα με τις καταγγελίες σε κάποιες περιπτώσεις άντρες, γυναίκες και παιδιά, ξενύχτησαν περιμένοντας εκεί.

Σε δημοσιογραφική ερώτηση προς τις αρμόδιες αρχές, το υπουργείο το πολιτικού σκώληκα Μουζάλα απάντησε ότι “αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μια τέτοιου τύπου κατασκευή” (κοροϊδεύουμε τον κόσμο), ενώ το συνεργαζόμενο υπουργείο δημόσιας τάξης απάντησε ότι “υπάρχει ένας χώρος εντός ΒΙΑΛ που μοιάζει, αλλά… δεν είναι κλουβί καθώς αυτός ο όρος είναι άστοχος, αφού δεν είναι κλειστό από πάνω” (έχει μόνο κονσετίνα, μπας και προσπαθήσει κάποιος να πηδήξει έξω).

Καταλάβατε; Αυτό είναι ένα πλάνο, μόνο ένα (πολλά ακόμα χειρότερα δεν είναι δυνατόν να φωτογραφηθούν) της ενιαίας ελληνικής εθνικής γραμμής απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που με ευσέβεια και προσήλωση υλοποιούν και τα φαιορόζ καθάρματα.

Καταλάβατε; Τι χειρότερο θα έκαναν, δηλαδή, τα βοθρολύματα;

Comments are closed.