Οι έλληνες και οι άλλοι 2

Τετάρτη 22 Μάρτη. Την ίδια μέρα της ευρωπαϊκής διακήρυξης ο ψεκασμένος υπ.αμ. θα βρίσκεται στις ηπα. Για να γιορτάσει, λέει, την “εθνική επέτειο”…. Και για να συναντηθεί, λέει, μετά τιμών (σε ειδική εκδήλωση, ίσως με ολόγραμμα του «παλαιών Πατρών Γερμανού»… ) με τον “τρελό σκύλο”, τον αρχικαραβανά James Norman “Jim” Mattis – με τον οποίο τα είχαν πει στο πόδι και πριν κανά μήνα πριν, στο περιθώριο μιας συνόδου του νατο. Θα πραγματοποιήσει ένα όνειρό του (ο ψεκασμένος) και θα του φύγει ένα παράπονο: ο υπ.αμ. του Ομπάμα δεν τον δεχόταν παρά τις πολλές προσπάθειες (του ψεκασμένου) για μια επίσημη πρόσκληση… Ποιος ξέρει, άραγε, γιατί…

Ο καινούργιος «φίλος απ’ την αμερική» είναι εξαιρετικά ευαίσθητος άνθρωπος. Να μερικές απ’ τις πάμπολλες «ατάκες» του, που ασφαλώς γουστάρει και ο ψεκασμένος:

Η πρώτη φορά που θα τινάξεις κάποιον στον αέρα είναι σημαντική. Εξάλλου, υπάρχουν κάποιοι μαλάκες στον κόσμο που χρειάζονται να φάνε μια σφαίρα.

Βρες τους εχθρούς της αμερικανικής δημοκρατίας και σκότωσέ τους όλους ανεξαιρέτως μέχρι να σιχαθούν τόσο πολύ το αίμα ώστε να αφήσουν ήσυχους εμάς και τις ελευθερίες μας.

Πολέμα με χαρούμενη καρδιά.

Να και μία που μπορεί να μην του αρέσει:

Δεν πρέπει να επιτρέπεις στον λαό να αποφεύγει την σκληρή αλήθεια. Εάν αρχίσουν να ζουν σε έναν ονειρικό κόσμο, τα πράγματα θα εξελιχθούν άσχημα.

Μιας και η Ουάσιγκτον «κρατάει μούτρα» σε διάφορους του νατο (και ο υπ.εξ. της θα σνομπάρει την επόμενη σύνοδο κορυφής της συμμορίας· συγγνώμη, της συμμαχίας), και μιας που η Αθήνα είναι «καλός μαθητής», ίσως ο ψεκασμένος καταφέρει να αποσπάσει κάποια χειρονομία συμπάθειας απ’ τον «τρελό σκύλο». Δίνοντάς τους απεριόριστο parking για πλοία, αεροπλάνα, υποβρύχια, αεροπλανοφόρα, και ό,τι άλλο θέλει (ο «τρελός σκύλος») για να καπαρώσει ξανά την ανατολική Μεσόγειο, εποχές που είναι…

(Εννοείται ότι περιμένουμε, πως και πως, οι παρελάσεις της εθνικής επετείου στις ελληνικές πόλεις να μετατραπούν σε σκληρές αντιαμερικανικές και αντι-ιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις…. Ή όχι;)

(φωτογραφία: σκύλος που γελάει δαγκώνει – παλιά παροιμία…)

Comments are closed.