Για την υποστήριξη στο project Sarajevo / αόρατες πόλεις

Δευτέρα 5 Δεκέμβρη>> Τελειώνοντας ο Δεκέμβρης, για την ακρίβεια στις 31 Δεκέμβρη στις 12.01 το βράδυ, το λογισμικό που στηρίζει τις συνδρομές θα «παγώσει» την πρόσβαση στα «κλειστά» κείμενα που θα ακολουθήσουν το 2023. Προσοχή: η πρόσβαση στα κείμενα και στα pdf του 2022 θα παραμείνει διαθέσιμη  για όσους / όσες στήριξαν το εγχείρημα το 2022. Με τους κωδικούς που έχουν. Αλλά για το 2023 θα πρέπει η υποστήριξη να ανανεωθεί (για τους υποστηρικτές του 2022) ή να αρχίσει πρώτη φορά (για τους καινούργιους).

Οπότε:

– Οι «παλιοί» που θα θελήσουν να ανανεώσουν, ας το θυμηθούν έγκαιρα. Με τα στοιχεία που έχουν – ισχύουν.

– Οι «καινούργιοι» ας πάρουν τον χρόνο τους να σκεφτούν αν αυτή εδώ η ιστορία αξίζει. Μετά θα πρέπει να επικοινωνήσουν μέσω mail στο sarajevomail@gmail.com, για τη συνεννόηση.

Κατά τα υπόλοιπα δεν έχουμε λόγους να αισιοδοξούμε ότι το 2023 θα είναι καλύτερο απ’ το 2022…

Αλλά: το κεφάλι ψηλά και τα πόδια στη γη…

Vermaledeyt

Δευτέρα 5 Δεκέμβρη>> Μια γερμανική μπάντα που τραγουδούσε (ως το 2014, οπότε διαλύθηκε μετά από χρόνια) μεσαιωνικά τραγούδια με μεσαιωνικά όργανα – και σε μεσαιωνικά γερμανικά. Στα οποία το όνομά τους σημαίνει καταραμένοι…

 (Έτσι, για την αλλαγή…)

Για το κοινό καλό…

Όταν κοτζάμ ρημαδοπρωθυπουργός γινόταν πλασιέ φαρμακευτικής, το έκανε για την δημόσια υγεία, έτσι δεν είναι; (Ακόμα ακούγεται στ’ αυτιά μας το πανελλήνιο διακομματικό ζεστό χειροκρότημα για αυτές τις φιλίες…)

Δευτέρα 5 Δεκέμβρη>> Με επιχειρήματα άλλοθι απ’ τις προηγούμενες, φανερές και υπόγειες διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του εσυ, το ρημαδογκουβέρνο έβαλε μερικά ακόμα καρφιά στο φέρετρό του. Ένα δημόσιο σύστημα υγείας που ήταν μεν (μια χρονικά καθυστερημένη) τομή στην ντόπια ιστορία το 1983 αλλά ταυτόχρονα ήταν ελβετικό τυρί απ’ την δημιουργία του την ίδια (τρύπες οφειλόμενες μεταξύ άλλων στους συσχετισμούς δύναμης μεταξύ του Γεννηματά / πασοκ της πρώτης φοράς απ’ την μια μεριά και των ασφαλιστικών ταμείων / γιατρών που δούλευαν εκεί απ’ την άλλη), αυτό λοιπόν το πρακτικά και ουσιαστικά «σ.δ.ι.τ.» σύστημα ξηλώνεται σταθερά, άλλοτε φανερά κι άλλοτε υπόγεια, εδώ και 3 τουλάχιστον δεκαετίες:

Ιδιωτικοποίηση ήταν/είναι το λεγόμενο «φακελάκι».

– Ιδιωτικοποίηση ήταν/είναι η σπανιότητα δημόσιων μαιευτηρίων: η γέννα είναι μεγάλη μπίζνα.

– Ιδιωτικοποίηση ήταν/είναι οι μαζικές δωροδοκίες των γιατρών (και) του εσυ απ’ τις φαρμακομαφίες, δωροδοκίες χιλιάδων γιατρών που ακόμα κι όταν αποκαλύπτονται με κάθε λεπτομέρεια (με ονόματα και διευθύνσεις) εκτός συνόρων, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της novartis, κουκουλώνονται εδώ όμορφα κι ωραία σε κάθε επίπεδο εξουσίας: δικαστικής, δημαγωγικής, κομματικής.

– Ιδιωτικοποίηση ήταν, τέλος, το ουσιαστικό κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων στο όνομα της «έκτακτης ανάγκης» με την μετατροπή τους σε «μονοθεματικά» κάτεργα, στη διάρκεια της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας.

Οι διακηρύξεις περί «υπεράσπισης του δημόσιου συστήματος», λόγια παχιά και ρητορείες, περίσσεψαν (και) απ’ αυτούς που χειροκρότησαν απ’ τα μπαλκόνια τους την αποδιάρθρωση του οτιδήποτε θα μπορούσε έστω και στοιχειωδώς να θεωρηθεί δημόσιο σύστημα υγείας και την μετατροπή του σε εξάρτημα των ελιγμών των ανελέητα επιθετικών φαρμακομαφιών. Ο κτηνίατρος ceo αναγορεύτηκε στον πολυτιμότερο γιατρό της δύσης μετά τον κυρ Βασίλη (τον Άρχοντα Θυρών και Παραθύρων)∙ εκθειάστηκε όσο τίποτα στα μέρη μας∙ κι ας μην μιλήσουμε για τους κάθε είδους ακολούθους του.

Σε χρόνο καθόλου ανύποπτο, τον Δεκέμβρη του 2010, όταν ξεκινούσαμε την καμπάνια 30/900 σε σχέση με τον βασικό εργατικό μισθό και τον χρόνο εργασίας (ως βασικό στοιχείο της εργατικής απάντησης στην κρίση…) είχαμε υποδείξει δημόσια πως τρία ακόμα θα έπρεπε να είναι τα κύρια μέτωπα της εργατικής συνειδητοποίησης και ανασυγκρότησης εκείνη την κρίσιμη ιστορική περίοδο. Το ένα απ’ αυτά ήταν η «δημόσια υγεία». Όχι όμως για να επαναληφθούν απλά, σα χαλασμένο γραμμόφωνο, τα περί υποχρηματοδότησης του εσυ των προηγούμενων δεκαετιών. Αλλά για να ληφθούν σοβαρά υπόψη, από κριτική εργατική σκοπιά, τα καινούργια δεδομένα που διαμόρφωνε ήδη η βιομηχανία της υγείας, οι κοινωνικές συνήθειες και συμπεριφορές (: υγιεινισμός…) και οι στοχεύσεις των χημικών και βιοτεχνολογικών επιχειρήσεων μαζικής παραγωγής νοσηρότητας και καθολικού ελέγχου επί των σωμάτων στον 21ο αιώνα∙ έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα συνεκτικό και ριζοσπαστικό καθαρόαιμα εργατικό αντι-σχέδιο λειτουργικού δημόσιου συστήματος φροντίδας… που θα έπρεπε να γίνει θέμα σκληρών διεκδικήσεων τα επόμενα χρόνια.

Η πρόταση, ο εργατικός προσανατολισμός, έπεσε στο κενό των «αγανακτισμένων»… Τα επόμενα χρόνια ήρθαν… Αποδείχθηκε ότι μάταια ελπίζαμε ότι είναι δυνατόν να αποτοξινωθούν τα μυαλά  και οι συνειδήσεις απ’ τις κάθε είδους είδους κομματικές ανοησίες και τον μικροαστισμό. Τις κρίσιμες ιστορικές στιγμές η νόρμα είναι (και οι “επαναστάτες” είναι οι χειρότεροι) το vertigo. Vertigo διαρκείας. Και η μόνιμη ηττοπάθεια συνεχίζει να σκηνοθετείται σαν «όλοι στους δρόμους» όταν πλέον είναι αργά.

Το ρημαδογκουβέρνο χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα ότι οι άρρωστοι θέλουν να γίνουν καλά και δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα τους γιατρέψει. Θα είναι, άραγε, κάποια φαρμακομαφία ή μήπως κάποιος απ’ τον στάβλο της; Αυτό το «εσένα να μην σε ενδιαφέρει» είναι εκβιασμός, είναι γνωστό. Πάνω στον πάγκο ίσως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Όμως όσοι δεν έχουν αρρωστήσει; Εκείνοι που έγιναν καλά; Εκείνοι που μπορεί να αρρωστήσουν; Δεν τους ενδιαφέρει;

Για παράδειγμα: πως και πότε άραγε θα συνειδητοποιηθεί ότι η δήθεν «εξατομικευμένη ιατρική φροντίδα» που βρίσκεται ήδη στον ορίζοντα σαν η «ανθρωπιστική πρόταση» του καπιταλιστικού 21ου αιώνα, και είναι πολύ κοντύτερα απ’ όσο νομίζουν πολλοί καθώς υλοποιείται διεθνώς με την διάλυση του άλλοτε μαζικού, φορντικού συστήματος υγείας, συμπεριλαμβανόμενων των ναών του, των νοσοκομείων, είναι το ακριβώς αντίθετο; Ότι είναι η πλήρης αξιοποίηση / εμπορευματοποίηση / πειθάρχηση / ψηφιακό φακέλωμα των υγιεινιστικών αγωνιών (και αναγκών) του Εαυτού-Κεφάλαιου με γενετικούς όρους, έτσι ώστε να είναι όχι υγιής αλλά λειτουργικός; Πρόκειται για τον ευγονισμό 2.0 – περίεργο;

Γράψαμε στην καρδιά της τρομοεκστρατείας για το τέλος της κλινικής… Επιμένουμε (και θα επιμένουμε!) πως τις κινήσεις του εχθρού δεν έχει νόημα να τις παίρνει κάποιος χαμπάρι όταν έχουν ολοκληρωθεί∙ αλλά πριν, έγκαιρα. Αλλιώς πιάνεται μόνιμα με τα βρακιά κατεβασμένα, αιώνιο θύμα, αιώνια παραπονούμενος.

Δείτε λοιπόν στη συνέχεια άλλη μια συντελεσμένη giga-ιδιωτικοποίηση… (Κι όποιος καταλάβει!)

Αποτελεσματικά και ασφαλή; 1 (Όταν ΔΕΝ τα λένε μόνοι τους…)

Δευτέρα 5 Δεκέμβρη>> Δεν μας εκπλήσσει. Και δεν χρειάζεται να γίνουμε «μυστικοί πράκτορες»! Στοιχειώδη γνώση του καπιταλισμού του 21ου αιώνα αν έχει κάποιος (η τρέχουσα «επαναστατική σοφία» αφορά, με το ζόρι, το πρώτο μισό του 20ου…), και εργατική κριτική ενασχόληση μ’ αυτόν ακριβώς τον καπιταλισμό και εναντίον του, καταλαβαίνει έγκαιρα.

Έχουν ωστόσο σημασία οι έγκυρες (από επιστημονική άποψη…) αποκαλύψεις που ξεδιπλώνονται πολύ γρηγορότερα και πολύ πιο πυκνά απ’ ότι νομίζουν οι ignorants σχετικά με την καθεστωτική βρωμιά της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας και της μαζικής επιβολής της εγκληματικής γενετικής μηχανικής ως «σωτηρίας». Είναι εκ των υστέρων, κι αυτό πονάει: υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες πρωτοκοσμικοί που αφού έμειναν μεθοδικά στο σκοτάδι για 2,5 τουλάχιστον χρόνια σχετικά με τις αλήθειες αυτού του πολέμου εναντίον τους , τώρα υποφέρουν από τις mRNA «βόμβες» – πληρώνουν πάνω στα κορμιά τους το «πείραμα»… και αυτοενοχοποιούνται…

Στις 16 Νοέμβρη του 2022, πριν 2 βδομάδες και κάτι δηλαδή, δημοσιεύτηκε (φωτογραφία επάνω) στην αξιοσέβαστη διεθνώς ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal ένα άρθρο με τίτλο Η επίβλεψη των κλινικών δοκιμών από τον FDA ήταν «εξαιρετικά ανεπαρκής» λένε οι ειδικοί… (Πού ήταν αυτοί οι ειδικοί το 2020, όταν οι φαρμακομαφίες και οι κάθε είδους λακέδες τους εξοπλίζονταν -ως-τα-δόντια; Δεν ξέρουμε…) Να οι πρώτες παράγραφοι αυτού του κειμένου (ο τονισμός δικός μας):

Στις 25 Σεπτέμβρη του 2020 η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έγινε αποδέκτης μιας καταγγελίας απ’ την Brook Jackson που δούλευε για την Ventavia Research Group, μια εταιρεία με έδρα στο Τέξας, που είχε προσληφθεί από την Pfizer για να κάνει κλινικές δοκιμές του εμβολίου mRNA για την covid-19. Η Jackson, περιφερειακή διευθύντρια της Ventavia, είχε διαπιστώσει προβλήματα σε τρία μέρη όπου γίνονταν αυτές οι δοκιμές και τα οποία επέβλεπε, και κατήγγειλε σ’ έναν επιθεωρητή του FDA μια σειρά προβλημάτων, στα οποία περιλαμβάνονταν παραπλανητικά δεδομένα, συμμετέχοντες στο πείραμα που ήξεραν ότι έπαιρναν το κανονικό εμβόλιο ή το placebo (: unblinded patients) και ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι εμβολιαστές που καθυστερούσαν στην παρακολούθηση παρενεργειών. «Νόμιζα ότι ο FDA θα έκανε έφοδο και θα φρόντιζε για όλα. Αυτό που ανέφερα ήταν πολύ σημαντικό» είπε η Jackson στην BMJ. O FDA όμως δεν έκανε έλεγχο σ’ αυτά τα τρία σημεία.

Αυτή η έλλειψη επίβλεψης δεν ήταν μεμονωμένη περίπτωση όπως έμαθε η BMJ. Τα ντοκουμέντα σχετικά μ’ αυτό το θέμα δείχνουν ότι μόνο τα 9 απ’ τα 153 κέντρα κλινικών δοκιμών της Pfizer ελέγθηκαν πριν δοθεί η άδεια στο mRNA εμβόλιο. Ομοίως, ελέγθηκαν μόνο 10 απ’ τα 99 κέντρα κλινικών δοκιμών της Moderna και 5 απ’ τα 73 για το Remdesivir [σ.σ.: της Gilead. Το συγκεκριμένο ιδιαίτερα τοξικό «αντι-ιικό», παλιότερης κατασκευής και αποδεδειγμένα επικίνδυνο, εγκρίθηκε με αστραπιαία ταχύτητα απ’ τον FDA στην αρχή της τρομοεκστρατείας έτσι ώστε να «ξεστοκάρει» η συγκεκριμένη φαρμακομαφία τις ποσότητες που είχε στις αποθήκες της αφού δεν είχε καταφέρει να το πουλήσει τα προηγούμενα χρόνια, ακριβώς εξαιτίας της τοξικότητάς του. Και έτσι σκότωσε πολύ κόσμο στο πρώτο μισό του 2020. Εγκρίθηκε με την ίδια ταχύτητα και απ’ τον ευρωπαϊκό ΕΜΑ και παραμένει ακόμα σε – περιορισμένη – χρήση….]

Αυτό το «εγώ δεν κοιτάω, εσείς επιχειρηματίες της βιομηχανίας της υγείας κάντε ό,τι θέλετε και πείτε ό,τι θέλετε, θα το προσυπογράψω» απ’ την μεριά του FDA ο οποίος, υποτίθεται, προστατεύοντας την δημόσια υγεία (στις ηπα…) είναι υποχρεωμένος να ελέγχει εξονυχιστικά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια οποιουδήποτε σκευάσματος, είναι η πραγματικότητα εδώ και δεκαετίες∙ κι αυτή η πραγματικότητα είναι γνωστή, δυστυχώς κυρίως μεταξύ των σχετικών. Στην εκδήλωση που έκαναν τα κόκκινα μαντήλια στις 12 Γενάρη του 2022 με κύριο θέμα την videoπροβολή μιας συνέντευξης του Robert Malone, αυτός (: υψηλόβαθμο στέλεχος των βιοτεχνολογικών ερευνητικών στις ηπα και εφευρέτης της mRNA τεχνολογίας – «μετανοιωμένος» πλέον…) το είπε όσο πιο καθαρά γινόταν: οι φαρμακομαφίες έχοντας πείσει το αμερικανικό κογκρέσσο ότι δεν αξίζει να χρηματοδοτείται ο FDA απ’ το δημόσιο ταμείο ανέλαβαν οι ίδιες την χρηματοδότησή του∙ με δυο λόγια τον αγόρασαν εδώ και χρόνια.

Το 2007 μια έρευνα του τμήματος παροχής υπηρεσιών του αμερικανικού ομοσπονδιακού υπουργείου υγείας σε σχέση με το τι κάνει (και τι δεν κάνει) ο FDA απέδειξε ότι είχε ελέγξει / επιβλέψει την διεξαγωγή λιγότερο απ’ το 1% του συνόλου των κλινικών ερευνών / δοκιμών που είχαν γίνει απ’ το 2000 ως το 2005, και δεν είχε καν μια λειτουργική βάση δεδομένων για το που γίνονται αυτές οι κλινικές δοκιμές. Μια άλλη έρευνα, του 2015, δημοσιογραφική αυτή, για τους ελέγχους / τις επιβλέψεις του FDA ανάμεσα στο 1998 και το 2013 έδειξε ότι δεκάδες «εγκεκριμένες» ως προς τα αποτελέσματά τους κλινικές δοκιμές είχαν σε ποσοστό 40% παραπλανητικά δεδομένα, 25% είχαν κρύψει παρενέργειες, και πάνω απ’ τις μισές είχαν αδιαφορήσει για την προστασία της υγείας και της ζωής των ανθρώπινων πειραματοζώων.

Η Jackson απολύθηκε απ’ την Ventavia – δεν έπρεπε να μιλήσει… Ο κτηνίατρος CEO δεν απολύθηκε. Αφού ανακοίνωσε τα τεράστια κέρδη της επιχείρησης, βρήκε λίγο χρόνο να δηλώσει κάτι απ’ αυτά τα ακατάληπτα που αρέσουν στους δημαγωγούς υπαλλήλους του: «δεν ξέρω», «τι είναι αυτά;», «ψέματα λέει», «δεν ξέρει τι της γίνεται»… Ο FDA αποδείχθηκε άλλη μια φορά σαν αυτό που είναι: ένα βουτηγμένο στα σκατά «πρότυπο», «πιλότος», καθοδήγηση για όλους τους δυτικούς ανάλογους οργανισμούς. Αν ο ελεγκτικός μηχανισμός μιας τόσο «αναπτυγμένης δημοκρατίας» σαν την αμερικανική λέει «ναι» (στις αμερικανικές φαρμακομαφίες) δεν μπορεί παρά να είναι έγκυρο – σωστά; (Κι ο Αλ Καπόνε το ίδιο θα έλεγε). Αν κάτι το εγκρίνει ο FDA θα το εγκρίνει οπωσδήποτε και ο αγγλικός MHRA∙ και, με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα ακολουθήσει ο ευρωπαϊκός EMA.

Με δυο λόγια ο FDA είναι το υπόδειγμα του κρατικού σκέλους των φαρμακομαφιών, το «χρυσό στάνταρ» του μπάτε-σκύλοι-αλέστε. Απ’ την σκοπιά των αφελών πιστών υπηκόων του κρατικού πατερναλισμού στην όποια εκδοχή του αυτό είναι σκάνδαλο!… Απ’ την σκοπιά όμως της αντικαπιταλιστικής κριτικής, κάτι τέτοιο είναι από αναμενόμενο έως αυτονόητο. Εκτός αν έχει μείνει κάποιος στις αρχές του 20 αιώνα όπου πράγματι, τέτοιοι κρατικοί μηχανισμοί δημιουργήθηκαν για να βάλουν χαλινάρι στην ασυδοσία (ήδη από τότε!) των (τότε…) βιομηχανιών τροφίμων και φαρμάκων. Ναι, είναι αλήθεια, τότε έπρεπε να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη διαφήμιση (ήταν η πρώτη περίοδος της «ρεκλάμας»…) μαγικών και σωτήριων θεραπειών από επιτήδειους∙ και τα αστικά κράτη θεώρησαν καθήκον τους να προστατέψουν αφενός τους πληθυσμούς τους απ’ τους αναδυόμενους βιομηχανικούς απατεώνες και αφετέρου την φαρμακολογία απ’ την κοινωνική δυσπιστία έως καχυποψία εξαιτίας των «παράπλευρων απωλειών».

Αλλά ο καπιταλιστικός 20ος αιώνας πέρασε από πολλά στάδια και τελικά έχει όλους τους αέρηδες στα πανιά του στον 21ο. Οι φαρμακομαφίες γιγαντώθηκαν ειδικά μαζί με τον post ’60s υγιεινισμό αγοράζοντας επιρροή στα media∙ δωροδοκώντας γιατρούς∙ παραγγέλνοντας με το κιλό βολικές έρευνες και μελέτες∙ αγοράζοντας πανεπιστήμια και ινστιτούτα∙ εκβιάζοντας, απειλώντας και συκοφαντώντας αντιρρησίες∙ εξαπατώντας τους πάντες. Το να αγοράσουν, τελικά, τους ελεγκτές τους (εδώ και πολλά πολλά χρόνια) ήταν από αναμενόμενο έως αυτονόητο – πάντα απ’ την σκοπιά της εργατικής, αντικαπιταλιστικής αντίληψης των πραγμάτων. Όπως σωστά παρατήρησε ο (συντηρητικός) Malone, δεν είναι μόνο ο FDA παράρτημα των φαρμακομαφιών. Είναι και ο IATA παράρτημα των αεροναυπηγικών εταιρειών. Ο Π.Ο.Υ. πάλι των φαρμακομαφιών. Και ούτω καθεξής…

Αποτελεσματικά και ασφαλή; 2

Δευτέρα 5 Δεκέμβρη>> Ως εδώ έχουμε το εξής: οι (κρατικοί, δημόσιοι, πείτε τους όπως θέλετε) ελεγκτικοί μηχανισμοί της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας φαρμάκων, εμβολίων, «εμβολίων» κλπ, κάνοντας χρήση της κοινωνικής ανάμνησης ότι κάποτε (πολύ «κάποτε»…) ήταν εντεταλμένοι να προστατεύουν την δημόσια υγεία, όντες όμως πλέον εδώ και χρόνια εξαρτήματα της βιομηχανίας (της βιομηχανίας νοσηρότητας λέμε…) εγκρίνουν κατασκευές (που κανονικά θα έπρεπε να οδηγήσουν τους κατασκευαστές και τους εμπόρους τους σε βαθιά μπουντρούμια, ισόβια) δίνοντάς τους την ευκαιρία να πουλήσουν και να ξεπουλήσουν. «Έγκριση» – ως εδώ περί αυτού πρόκειται. «Έγκριση», όπως για παράδειγμα η πρόσφατη (στα μέσα του 2021) έγκριση του Aduhelm – φωτογραφίες πάνω και κάτω.

Όμως στην περίπτωση της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας και των mRNA πλατφορμών γενετικής μηχανικής, δεν υπήρξε απλά «έγκριση», δεν υπήρξε απλά το «εγώ δεν κοιτάω, εσείς επιχειρηματίες της βιομηχανίας της υγείας κάντε ό,τι θέλετε και πείτε ό,τι θέλετε, θα το προσυπογράψω» απ’ την μεριά των διάφορων FDA. Έγινε κάτι ανώτερης τάξης: εκβιασμοί, επιβολή, βία, απαγορεύσεις, καταναγκασμοί, τιμωρίες, ελεεινολογίες – για κάτι στο οποίο οι «ελεγκτές» είχαν ανοίξει απλά την πόρτα, αδιαφορώντας (ακόμα κι όταν έγινε σχετική καταγγελία έγκαιρα, τον Σεπτέμβρη του 2020, ΠΡΙΝ την έγκριση!), κουκουλώνοντας παραπλανητικά δεδομένα και αδιαφορία για τις παρανέργειες. Μ’ άλλα λόγια η «έγκριση» δεν ήταν μόνο «έγκριση». Ήταν επιπλέον βίαιο σπρώξιμο εκατομμυρίων αιχμαλώτων «στο δρόμο της σωτηρίας» εν γνώσει του ότι ήταν γκρεμός. Αν η «έγκριση», χωρίς καμία αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, είναι από μόνη της μαζικό έγκλημα, το να αξιοποιηθεί αυτή η «έγκριση» για την επιβολή τι είναι; Πώς λέγεται; Οι ναζί (γιατροί και μη) των «πειραμάτων» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα συγχαίρουν ο ένας τον άλλο στους τάφους τους: να, επιτέλους, οι άξιοι διαδοχοί τους!

Το ότι συνεργάστηκαν πολλοί και διάφοροι σ’ αυτό το σπρώξιμο, ότι οι συνένοχοι είναι πολλοί, αυτό είναι βέβαιο. Η κοινοτοπία του κακού!!! Όμως αν κληθούν όλοι αυτοί να απολογηθούν για την συνέργειά τους θα ντύσουν την αθωότητά τους μ’ αυτό το επιχείρημα: αφού είχε εγκριθεί σαν αποτελεσματικό και ασφαλές απ’ τους αρμόδιους! Σωστό (και νόθο! Πολλοί απ’ αυτούς τους «εμείς δεν ξέραμε» συνένοχους ήταν πληρωμένοι εγκάθετοι!!!). Συνεπώς η έγκριση-που-πρόκειται-να-γίνει-βία (και εκτελεστικό απόσπασμα για πολλές χιλιάδες αιχμαλώτων) είναι ένας άλλη τάξης έγκλημα.

Ξανά: για τους ignorants που παγιδεύτηκαν και εσωτερίκευσαν τις προσταγές (καθόσον οι Εαυτοί-Κεφάλαια μετά από 30-40 χρόνια νεοφιλελευθερισμού δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο απ’ το να εσωτερικεύουν τις καπιταλιστικές προσταγές) αυτό το διπλό, πρώτης και δεύτερης τάξης έγκλημα, είναι τόσο σοκαριστικό ώστε θα μπορούσαν ακόμα και να το αμφισβητήσουν (γινόμενοι έτσι συνήγοροι των ίδιων των δολοφόνων τους…): Αποκλείεται! Δεν είναι να δυνατόν να έγινε έτσι! Δεν το πιστεύω!…  Απ’ την αντίθετη μεριά για την εργατική, αντικαπιταλιστική κριτική όχι μόνο «αυτό είναι δυνατό», όχι μόνο αυτό είναι η καπιταλιστική κανονικότητα 4.0∙ επιπλέον είναι καινούργιο μεν ως προς την μορφή του (: γενετική μηχανική) αλλά παλιό και σταθερό ως προς την λειτουργικότητά του. Λειτουργικότητα που την έμαθαν πολύ καλά πάνω στο πετσί τους οι πληβείοι στην αφρική και στην ασία, απ’ τα «ιατρικά / φαρμακευτικά πειράματα» των ίδιων ακριβώς δυτικών, πρωτοκοσμικών φαρμακομαφιών και των ίδιων ακριβώς κρατικών «ελεγκτικών» βραχιόνων τους.

Μέχρι που η βιομηχανική παραγωγή νοσηρότητας επέστρεψε στην έδρα της, στους τόπους καταγωγής της: στις πρωτοκοσμικές καπιταλιστικές μητροπόλεις…

Αποτελεσματικά και ασφαλή; 3

Το υπουργείο υγείας του ισραήλ κρύβει συστηματικά απ’ το κοινό κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις παρενέργειες… Γιατί αυτό είναι σημαντικό; Σ’ όλα τα στάδια έγκρισης από τον FDA… η pfizer αναφέρεται και στηρίζεται σε στοιχεία απ’ το ισραήλ (Retsef Levi, καθηγητής στο MIT)

Δευτέρα 5 Δεκέμβρη>> Η τελευταία ελπίδα όσων απωθούν την καπιταλιστική πραγματικότητα / βαρβαρότητα είναι κάπως έτσι: όλα τα πιο πάνω είναι προσωρινά, «τα πράγματα θα διορθωθούν» – άλλωστε οι (εξαγορασμένοι) διευθυντές του FDA ανακοίνωσαν ότι «θα κάνουν βελτιώσεις». Μια χαρά, ε;

Δεν θα χρειαστεί να κουραστούν οι τοξικοί «αναμορφωτές». Αξιοποιώντας το γεγονός της προηγούμενης «με κλειστά τα μάτια» έγκρισης / επιβολής των πρώτης γενιάς mRNA πλατφορμών γενετικής μηχανικής σε βάρος του ανθρώπινου ανοσοποιητικού, στις 28 του περασμένου Ιούνη η «συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων και σχετικών βιολογικών προϊόντων» (vaccines and related biological products advisory committee / VRBPAC) του FDA ενέκρινε τα λεγόμενα «δισθενή» παρασκευάσματα των ίδιων φαρμακομαφιών… Που παράγονται και κυκλοφορούν ήδη, στα μέρη μας με το παρατσούκλι «5η δόση»… Με κλινικές δοκιμές … σε 8 ποντίκια (απ’ την pfizer) και ανάλογες σε άγνωστο αριθμό ποντικών (απ’ την moderna)… Το θεώρημα πλέον είναι αυτό: πρόκειται για την ίδια αρχική τεχνολογία∙ κι αφού αυτή είναι εγκεκριμένη δεν χρειάζεται να το ψάχνουμε και να το ψειρίζουμε…

Αν οι «μονοσθενείς» πλατφόρμες σκοτώνουν και σακατεύουν τόσο κόσμο, τι μπορεί να περιμένει κανείς άραγε απ’ τις «δισθενείς»; Μήπως την ανάσταση των νεκρών;

Έγκαιρα (μέσα απ’ τις σελίδες του cyborg κατ’ αρχήν) είχαμε εκτιμήσει / προειδοποιήσει πως μετά την εξαγορά / ιδιωτικοποίηση των υποτιθέμενων ελεγκτικών μηχανισμών τύπου FDA θα ακολουθήσει η ουσιαστική κατάργησή τους∙ και η διατήρησή τους σαν ξόανα, μόνο για να παραμυθιάζονται οι αιχμάλωτοι ότι «κάποιοι αδέκαστοι ειδικοί τους προστατεύουν απ’ την οργανωμένη βιομηχανική φαρμακο-δηλητηρίαση». Αυτό ακριβώς άρχισε ήδη. Με το «δισθενές» – και όχι μόνο.

Η φαρμακομαφία moderna για παράδειγμα ετοιμάζει μια «τρισθενή» πλατφόρμα. Αυτή τη φορά θέλει να κτυπήσει ταυτόχρονα τον τσαχπίνη (Sars-CoV-2), την όποια εκδοχή γρίπης είναι στη γύρα, και τον RSV. Για τον RSV υπάρχει μεγάλη ζήτηση «εμβολίου», αφού μεγάλο μέρος των πρωτοκοσμικών γονέων έχουν «χεστεί» μ’ έναν ιό που είναι πασίγνωστος εδώ και χρόνια, κοινότοπος, και ακίνδυνος στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων. Όταν καταφέρει η moderna να την μοντάρει αυτήν την «πλατφόρμα τριπλής δράσης», θα την δοκιμάσει σε 3 ή 4 ποντίκια, θα την βρει εξαιρετική, θα την σπρώξει προς έγκριση, και φυσικά θα την πάρει την έγκριση – σε χρόνο dt. Ποιοι έλεγχοι; Είναι τώρα εποχές να χάνουμε τον χρόνο μας όταν το κακό καραδοκεί από παντού;

Θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια θαύματα – αν δεν σταματήσουμε τους φαρμακομαφιόζους (με τον πληθυντικό του ρήματος “σταματήσουμε” δεν εννοούμε … την ασταμάτητη μηχανή!). Και επειδή στη νοσηρή βρωμιά της καπιταλιστικής εφόδου υπάρχει πάντα ακόμα περισσότερη βρωμιά, να και μια λεπτομέρεια: επειδή έχει απομείνει ακόμα (στην αμερικανική νομοθεσία περί εμβολίων) ένα υπόλοιπο που λέει πως αν δεν υπάρχει «έκτακτη ανάγκη» οι κλινικές δοκιμές πρέπει να κρατήσουν τουλάχιστον 5 χρόνια, για να ξεπεραστεί λοιπόν αυτό το εμποδιάκι για την γρίπη ή και για τον RSV ή…, οι φαρμακομαφίες συσκευάζουν ό,τι mRNA γουστάρουν μαζί με το mRNA το σχετικό με τον τσαχπίνη… που βρίσκεται ακόμα υπό την ομπρέλα της «έκτακτης ανάγκης»!..

Καταλάβατε; Σβέλτες δουλειές…

Ημι-αυτόματη πάσα (ασίστ που λένε και οι Ινουί…)

Δευτέρα 5 Δεκέμβρη>> Προλάβαμε να προειδοποιήσουμε την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ίσως το πήρατε στον χαβαλέ. Εντάξει, η απώθηση έχει διάφορες εκδοχές, αλλά: ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ!! ΜΟΝΟ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!! Κι αν νομίζετε ότι αυτό το δόγμα της «νέας κανονικότητας» αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, πλανάσθε πλάνην οικτράν! (Θα το καταλάβετε τα επόμενα χρόνια, έχει αρχίσει ήδη να συμβαίνει – θα προλάβετε όμως να το πολεμήσετε σωστά και αποτελεσματικά;)

Να τώρα η ποδοσφαιρική απόδειξη, και μην ξεχνάτε ότι σαν σπορ μεγάλης κοινωνικής επιρροής το ποδόσφαιρο παίζει συχνά διδακτικό ρόλο. Η περίφημη «ασίστ» στο δεύτερο γκολ της εθνικής ιαπωνίας κατά της εθνικής ισπανίας, στο μουντιάλ του κατάρ: πέρασε η μπάλα την γραμμή ή όχι;

Απ’ τους 1.000 κανονικούς, «φυσικούς» θεατές της φάσης οι 1.020 είπαν «μα φυσικά την πέρασε, το είδα»!

Χα – φτωχά παιδιά!… Η μπάλα ΔΕΝ πέρασε την γραμμή! Διότι (αυτό είναι μια «επιστημονική αλήθεια»!) ανάλογα με την γωνία όρασης μπορεί κάποιος (ακόμα και 1000 ζευγάρια μάτια) να ξεγελαστεί! Ενώ η τεχνοεπιστήμη ποτέ! Να πως ο καθεστωτικός guardian (πάντα στη μάχη υπέρ των «επιστημονικών αληθειών»…) έδειξε αυτήν την μαζική οφθαλμαπάτη:

Διαβάστε τη συνέχεια »

Τα ρομποτικά σκυλιά δεν γαυγίζουν

Δευτέρα 5 Δεκέμβρη>> Μπορούμε να είμαστε ήσυχοι, και πάντως όχι επειδή βρισκόμαστε μακριά (: τα καινούργια κόλπα έρχονται γρήγορα και στα μέρη μας, χάρη φυσικά στις συμμαχίες): η αστυνομία του Σαν Φραντσίσκο αποφάσισε ότι θα χρησιμοποιεί ρομποτικά «σκυλιά» για να εξουδετερώνουν επικίνδυνους παραβάτες του νόμου, αλλά δεν θα είναι εξοπλισμένα με πυροβόλα… Θα έχουν μόνο χειροβομβίδες. Εντάξει τότε…

Είναι μια εξέλιξη που την θεωρούμε «αναμενόμενη» – επιεικώς:

Διαβάστε τη συνέχεια »

Once upon a time

Δευτέρα 28 Νοέμβρη>> Πίσω, πολύ πίσω, στο 1969, και ο 22χρονος Carlos Santana με την μπάντα του (όλοι μια ηλικία) ανεβαίνουν στη σκηνή εκείνης της συναυλίας που χώρισε την ιστορία της rock σε «πριν» και «μετά». Ποιος θα μπορούσε να ξέρει τι θα ακολουθούσε; Κανένας. Φτιαχνόταν μουσική, κι αυτό ήταν αρκετό.

Τις ίδιες μέρες και νύχτες, στο ίδιο μέρος, στο ίδιο “μια φορά κι έναν καιρό”, κάποιοι ακόμα: Jefferson Airplane…

(Aν μετά από 50τόσα χρόνια ακούγονται καινούργιοι είναι επειδή…)