Μάσκες στη σκέψη

Τρίτη 4 Αυγούστου. Οι προσήλυτοι στο νεο-κρατισμό, φίλοι της καραντίνας και οπαδοί του «γάζες για όλο τον λαό» (σε περίπτωση κανονικού πολέμου) δεν μπορούν να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά της τρομοεκστρατείας. Απλά την πιστεύουν, την αποδέχονται, την υπερασπίζονται: τα κράτη και οι φαρμακοβιομηχανίες νοιάζονται για το καλό της ανθρωπότητας… Ανάλογα οι flat earthers πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη. Κι άλλοι πιστεύουν στην παρθενία της μάνας του γυιού του αφεντικού… Ό,τι μπορεί κάνει ο καθένας…

Αλλά αυτοί οι προσήλυτοι δεν μπορούν πια να κάνουν καν και καν την στοιχειώδη σύνδεση ανάμεσα στην επιβολή των φαρμακοβιομηχανιών στο είδος μας και την επιβολή των «αδελφών» τους χημικών βιομηχανιών σε άλλα είδη, ας πούμε καλλιεργούμενα. Η κερδοφόρα δηλητηρίαση άλλων ειδών και η κερδοφόρα δηλητηρίαση του δικού μας είδους είναι, από την άποψη του καπιταλισμού, ενιαία επιχείρηση. Οι διαφορές σχετίζονται με τον υποκειμενισμό: το να δηλητηριάζεις τα βρώσιμα σπαρτά και να ελέγχεις την αγροτική παραγωγή έχει (σίγουρα!) λιγότερες δυσκολίες απ’ το να δηλητηριάζεις πληθυσμούς και να ελέγχεις τις κοινωνικές συμπεριφορές.

Όπως οι αγροχημικές αγοράζουν πανεπιστήμια, ειδικούς (εντός ή εκτός ειαγωγικών), μήντια και πολιτικές βιτρίνες, έτσι ακριβώς οι φαρμακοβιομηχανίες αγοράζουν πανεπιστήμια, ειδικούς (εντός ή εκτός εισαγωγικών), μήντια και πολιτικές βιτρίνες. Οι «Pfizer» και οι «Astrazeneca» της δεύτερης κατηγορίας λέγονται «Bayer» και «Monsanto» στην πρώτη. Τα θαυματουργά “ζιζανιοκτόνα” και οι “γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες” των δεύτερων είναι τα θαυματουργά “φάρμακα” και οι νέες τεχνολογίες γενετικής (“υγιεινιστικής”) τροποποίησης των ανθρώπινων οργανισμών των πρώτων. Όποιος άμεσα ή έμμεσα υποστηρίζει τους τρομο-υγιεινιστικούς εκβιασμούς των φαρμακοβιομηχανιών και του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος (αυτό και μόνον αυτό κάνουν οι κάθε είδους φίλοι της καραντίνας) και, σα συνέπεια, τις “επιστημονικές σωτηρίες” τους, υποστηρίζει και τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα – για παράδειγμα… Η σχέση είναι τόσο άμεση ώστε καμμία λεκτική ακροβασία απ’ αυτές που ανθούν στα αντι-social media δεν μπορεί να την κρύψει.

Κι όχι μόνον αυτά. Οι φίλοι της καραντίνας, υποστηρικτές των ως τώρα κρατικών μεθοδεύσεων, έχουν δεθεί πισθάγκωνα και στις επερχόμενες.

(Για αυτά στη συνέχεια).

Comments are closed.