Αχός βαρύς ακούγεται, πολλοί Ζελέδες πέφτουν. Μήνα σε φόρουμ ρίχνονται, μήνα σε ναυμαχίες;

Δευτέρα 15 Απρίλη (00.09)>> Μωρ’ και σε φόρουμ ρίχνονται, και στου βυθού τον πάτο: ο Κούλης κάνει πόλεμο, μ’ έξοδα αλλωνώνε…

Ο-λαός-και-ο-τόπος στην ιστορία του σύγχρονου κράτους έχουν αναδείξει και εκσυγχρονιστικές πολιτικές βιτρίνες, και πολεμοκάπηλες – περισσότερες δεύτερες παρά πρώτες. Το να έχει μια πολιτική βιτρίνα και τα δύο προσόντα είναι πιο σπάνιο (αν και όχι πρωτοφανές). Ο don Rico είναι λοιπόν ένας σπάνιος γόνος – καταδικασμένος (ή προικισμένος, ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας) απ’ την μοίρα να αποτυγχάνει και στα δύο! Πόσους φίλους-κι-αδερφούς της καταστροφής διεθνώς έχει αποκτήσει απ’ το 2019; Τι να θυμηθούμε; Τον Γουαϊδό; Τον τζενεράλ Χαφτάρ; Τον Πασινιάν της αρμενίας (που μένει στην καρέκλα του χάρη στη Μόσχα όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο); Οι μόνοι ανθεκτικοί ως τώρα είναι οι πιο χασάπηδες: εκείνος του Καϊρου και ο άλλος του Τελ Αβίβ – αν κι αυτός ο τελευταίος μπορεί να μην νοιώθει πολύ καλά πλέον…

Ααα! Και ο τοξικός του Κιέβου! Η περασμένη εβδομάδα είχε αρκετή δόση από δαύτον σε μια ελάχιστη μονάδα χρόνου. Πρώτα via video στο «φόρουμ των Δελφών»:

Μέσω της κάμεράς του ο τοξικός κλόουν ζήτησε (τι άλλο;) όπλα – όπλα – όπλα∙ με έμφαση στα αεροπλάνα. (Δεν ζήτησε ναρκωτικά, έχει: ήταν αρκούντως «νταγκλαριστός»…).

Κι ύστερα στο Vilnious, στην «διάσκεψη των 3 θαλασσών» (μεγάλο project, με άλλη ευκαιρία), live εκεί, τι αγκαλιές και τι φιλιά! Εκεί ο κλόουν ζήτησε να «τηρηθούν τα συμφωνημένα» (αυτά που συμφωνήθηκαν τις προάλλες, στην Οδησσό, τότε που μύρισε ο αέρας … ξέρετε τι…) και ο don Rico έκανε (προς την μεριά του μαγαζιού του…) και πάλι τον ανήξερο. Που σημαίνει είτε πως ο ένας λέει ψέματα είτε πως ο άλλος κάτι κρύβει.

Υπάρχουν κάποιοι που, όχι αυθαίρετα, θεωρούν ότι συμβαίνει το δεύτερο: ότι η don Rico & Co σκοπεύει να «διοχετεύσει» στο Κίεβο (μέσω, μάλλον, του τριγωνικού σχήματος που κάνει τις δουλειές της…) μερικές δεκάδες f-16 που έχουν παλιώσει. Εξαιρετικά τυχοδιωκτική κίνηση (αν αυτά είναι «τα συμφωνημένα»…) που ακόμα κι ένας σπάνιος γόνος ειδικευμένος στην έλξη λίγο πολύ μαφιόζικων «επενδύσεων» θα πρέπει να σκεφτεί όχι 10 αλλά 100 φορές. Γιατί τα μεν αεροπλάνα θα καταλήξουν εκεί που είναι γραφτό, στο μεγάλο νεκροταφείο λαμαρινών που λέγεται ουκρανικό πεδίο μάχης∙ αλλά η Μόσχα (και όλοι οι σύμμαχοί της…) θα έχουν έναν σοβαρό λόγο παραπάνω να βάλουν τον don Rico, το γκουβέρνο του, και το μεγαλύτερο μέρος της εντόπιας πολιτικής τζαμαρίας στη λίστα με τις εκκρεμότητες υψηλής προτεραιότητας. (Έχουμε την εντύπωση ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνεις κάποιος που παριστάνει τον «φτωχό πλην τίμιο» αυτήν την εποχή είναι να μην μπαίνει στο μάτι της κυρίας Maria Zaharova… Αν όμως είναι υπερφίαλος, ματαιόδοξος και μανιοκαταθλιπτικός, τότε… Τότε καλά να πάθει!!)

Κακά τα ψέματα: δεν γίνεται να είσαι πολεμοκάπηλος, να έχεις κηρύξει πόλεμο στη Μόσχα, και ταυτόχρονα να πιστεύεις ότι παίζεις μονότερμα στην έδρα σου.

Δεν γίνεται όμως και το άλλο: να πληρώσουμε εμείς την πολεμοκαπηλεία της κάθε βιτρίνας, του κάθε αφεντικού, του κάθε μαφιόζου…

Comments are closed.