Ουκρανικό πεδίο μάχης

Δευτέρα 13 Νοέμβρη>> Γράφαμε πριν μια βδομάδα ότι «η ήττα μπορεί να είναι ορφανή, κάποτε όμως είναι δηλητηριώδης». Το Κίεβο και το καθεστώς του είναι στην πρώτη γραμμή μιας τέτοιας «δηλητηρίασης»: οι δυτικοί σύμμαχοί του θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την περιορίσουν εκεί.

Γράφαμε επίσης ότι … ο τοξικός κλόουν φοβούμενος πραξικόπημα, για να κρατήσει το κεφάλι του στη θέση του, έχει αρχίσει να κυνηγάει τους στρατηγούς του (πράγμα που θα μπορούσε να έχει τα ανάποδα αποτελέσματα – για το κεφάλι του).

Το «δεξί χέρι» του ουκρανού αρχιστράτηγου Zaluzhny, ο ταγματάρχης Hennadii Chastiakov, εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που γιόρταζε τα γενέθλιά του. Κάποιος είχε την εξαιρετική ιδέα να του στείλει σαν δώρο ένα κουτί ψεύτικες χειροβομβίδες, ως ποτήρια του ποτού… μόνο που ανάμεσά τους υπήρχε και μια αληθινή… Το «περιβάλλον Zelensky» έσπευσε να συλλυπηθεί την οικογένεια μιλώντας για «τραγικό ατύχημα». Αλλά το «περιβάλλον Zalunsky» μάλλον δεν έχει την ίδια άποψη. Εκλαμβάνει την δολοφονία του «δεξιού χεριού» ως προειδοποίηση∙ αν όχι ως ξεκάθαρη απειλή.

Ό,τι απέμεινε απ’ τις ψεύτικες χειροβομβίδες – ποτήρια, μετά την «διαμαρτυρία» της αληθινής…

Το πρώτο και περισσότερο βέβαιο από κάθε τι άλλο (για εμάς) είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε «διατήρηση» των τωρινών πολιτικών βιτρινών στη θέση τους, ούτε όμως και «αντικατάστασή» τους, χωρίς μαφιόζικες κινήσεις και ενέργειες. Είναι παγκόσμια γνωστό ότι κουμάντο στην ουκρανική επικράτεια κάνουν διάφοροι μαφιόζοι, οι επονομαζόμενοι «ολιγάρχες».

Το επόμενο λογικό (και κατά συνέπεια βέβαιο) είναι ότι αν οι «προστάτες του Κιέβου» θέλουν αλλαγή φρουράς για να φορτωθεί η ήττα αποκλειστικά σε ουκρανικές καμπούρες, τότε θα πρέπει να βρουν και τους κατάλληλους μαφιόζους. Δεν ξέρουμε πόσο εύκολο ή δύσκολο θα αποδειχθεί και κάτι τέτοιο.

Γιατί;


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.