Το ουκρανικό πεδίο μάχης

Δευτέρα 23 Οκτώβρη>> Μέσα σ’ όλα αυτά η ανεγκέφαλη αλεπού, ευρισκόμενη στο Πεκίνο για το φόρουμ των δρόμων του μεταξιού (όπου πέρασε μια χαρά: «Τα είπαμε με τον φίλο Xi… Μιλήσαμε για όλα, συμφωνήσαμε σε όλα» είπε – τρεις ώρες κράτησε το τετ α τετ…) συνεντευξιαζόμενος είχε και κάτι έξτρα να ανακοινώσει. Ότι ρωσικά πολεμικά θα περιπολούν 24 ώρες το 24ωρο 7 μέρες την εβδομάδα στον διεθνή ενάεριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας, και ότι μπορεί να είναι «φορτωμένα» με υπερηχητικούς πυραύλους kinzhal, με βεληνεκές 2.000 χιλιόμετρα και ταχύτητα κοντά στα 10 mach, που τους κάνει «αόρατους» απ’ τα υπάρχοντα (και αμερικανικά…) ραντάρ. Φρόντισε να κλείσει την ανακοίνωση με το χαριτωμένο κλισέ: Αυτό είναι ενημέρωση, δεν είναι απειλή… (Δηλαδή αν ήταν απειλή πως θα ήταν;)

Όλοι έδωσαν σημασία στο βεληνεκές και στην (δοκιμασμένη στο ουκρανικό πεδίο μάχης) αποτελεσματικότητα / φονικότητα των kinzhal. O παρακάτω χάρτης ίσως προκαλεί κάποια ανατριχίλα στις εντόπιες πολιτικές βιτρίνες, αφού δείχνει χωρίς αμφιβολία πως όλες οι αμερικανικές βάσεις, τωρινές και μελλοντικές, βρίσκονται μέσα στην ακτίνα δράσης τους… Shit!!

Εκείνο που δεν τράβηξε την προσοχή ωστόσο είναι κάτι άλλο. Ανακοινώνοντας ότι ο διεθνής ενάεριος χώρος πάνω απ’ την Μαύρη Θάλασσα θα είναι πεδίο μόνιμων ρωσικών περιπολιών, η ανεγκεφαλη αλεπού επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στους υποστηρικτές / σχεδιαστές των ουκρανικών πυραυλικών επιθέσεων στην Κριμαία!

Πράγματι. Λονδίνο και Ουάσιγκτον χρησιμοποιούν drones (ή και κανονικά πολεμικά) που ως τώρα πετούσαν εκτός ρωσικού ενάεριου χώρου, στα διεθνή του αέρα πάνω απ’ την Μαύρη Θάλασσα, για να εντοπίζουν, να επιβεβαιώνουν και, κυρίως, να κατευθύνουν τα όποια πυραυλικά (αλλά και θαλάσσια, μέσω drones) κτυπήματα του φασιστοκαθεστώτος του Κιέβου προς την μεριά της ρωσικής ναυτικής βάσης στη Σεβαστούπολη.

Όμως τώρα θα εντοπίζονται ακαριαία και θα απωθούνται ή και θα καταρρίπτονται («κατά λάθος»…) απ’ τα ρωσικά ιπτάμενα περίπολα. Απ’ αυτή την άποψη το αν τα mig-31 θα κουβαλούν kinzhal ή γαλλικές μπαγκέτες είναι αδιάφορο. Έτσι κι αλλιώς η Μόσχα δεν σκοπεύει να κτυπήσει αμερικανικούς στόχους στην ανατολική Μεσόγειο αν η Ουάσιγκτον δεν ενοχλήσει τις ρωσικές βάσεις στη συρία ή και το ίδιο το συριακό καθεστώς. (Υποθέτουμε πως ο u.s. army δεν έχει έφεση σε τέτοιες περιπέτειες. Προς το παρόν τουλάχιστον…). Αλλά ακόμα κι αν η Μόσχα ήθελε να βουλιάξει κάποιο αεροπλανοφόρο, έχει τους ίδιους kinzhal στα πολεμικά της στη Μαύρη Θάλασσα∙ δεν χρειάζεται αεροπλάνα…

Ενώ, λοιπόν, ο νυσταλέος Jo(και μέσω αυτού το αμερικανικό βαθύ κράτος) παραληρώντας προσπάθησε να αναπαραστήσει την (υπαρκτή…) σχέση ανάμεσα στο ουκρανικό και στο ισραηλινό πεδίο μάχης με ακροβασίες εντελώς ακατάλληλες και για την ηλικία του και για το κράτος του μόνο και μόνο για να σερβίρει στο Κογρέσσο “πακέτο” τα πολεμικά δάνεια προς το Κίεβο και το Τελ Αβίβ, η Μόσχα το έκανε απλά και πρακτικά: «Θέλω να έχω μια απευθείας (και οπλισμένη) ιδέα για το τι καλό κάνετε ω αμερικάνοι στην ανατολική Μεσόγειο και στη μέση Ανατολή για την επί γης ειρήνη… και με τη ευκαιρία σας παίρνω τα ‘δικαιώματα χρήσης’ του αέρα της Μαύρης Θάλασσας…»

Αν έχουμε καταλάβει σωστά εκεί στην Ουάσιγκτον ίσως και να μην πήραν χαμπάρι. Είναι ίσως απασχολημένοι μήπως ξεμείνουν από ανταλλακτικά για τον νυστραλέο αν τύχει και σαβουριαστεί σε κάποια σκάλα.

Όποια γνώμη και νάχετε για τους ιμπεριαλισμούς (ελπίζουμε εναντίον όλων!!), πρέπει να παραδεχτείτε πως κάποιοι είναι πιο έξυπνοι από άλλους… Και κάποιοι είναι τόσο «καουμπόυδες» ώστε είναι καταδικασμένοι να πυροβολούν ακατάσχετα μέχρι να αρχίσει να τους κυνηγάει η ίδια η σκιά τους…

Comments are closed.