You keep me hangin on

Δευτέρα 7 Νοέμβρη>> Τέλη της δεκαετίας του ’50, 1959 για την ακρίβεια. Τέσσερεις μαύρες πιστιρίκες απ’ τις εργατογειτονιές του βιομηχανικού Detroit, οι Florence Ballard, Mary Wilson, Betty McGlown και Diana Ross φτιάχνουν μια φωνητική μπάντα ονόματι Primettes. Δυο χρόνια μετά ηχογραφούν στη θρυλική Motown, την σόουλ δισκογραφική του Detroit, με κάπως διαφορετική σύνθεση (η Barbara Martin αντί για την McGlown) και διαφορετικό όνομα: είναι οι Supremes.

Το τι ακολούθησε είναι μέρος της (μουσικής και όχι μόνο) ιστορίας του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Μιας ιστορίας που πότε έτσι και πότε αλλιώς ξεχυλίζει ως τις μέρες μας, σαν γούστο, σαν υπενθύμιση – μερικές φορές και σαν παρηγοριά.

Όπου κι αν βρίσκεσαι μην ντραπείς: η μουσική χορεύεται! Εν τω μεταξύ το κουβάρι ξετυλίγεται διαρκώς μέσα στο χρόνο. Να εδώ οι καλιφρονέζοι soul / funk λευκοί Monophonics, εγγόνια της Diana, σε μια έντεχνη διασκευή του You keep me hangin on, σε συναυλία τους στην Πάτρα το 2017 (παρακάμψτε τα δημοσιοσχεσίτικα “αγαπάμε την ελλάδα”).

Η «μαμά αφρική» θα μας μαθαίνει πάντα μουσική, ρυθμό και τόσα άλλα:

Comments are closed.