Γρίπη 2

Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη>> Τους τελευταίους μήνες γυροφέρνουν στον πλανήτη όχι ένας (1) ιός γρίπης, αλλά τρεις (3)! Ένας ιός της γρίπης των πτηνών (avian flu), ένας ιός της γρίπης των χοίρων (swine flu), και ο εποχικός! Θα πρέπει να θυμηθείτε (κι αν δυσκολεύεσθε θα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο Κρυμμένες σε κοινή θέα…) ότι η «γρίπη των πτηνών» ήταν η πρώτη υγιεινιστική τρομοεκστρατεία, που απέτυχε (ή ήταν προθέρμανση…) το 2004 – 2005. Στη συνέχεια η «γρίπη των χοίρων», ήταν η δεύτερη υγιεινιστική τρομοεκστρατεία, που επίσης απέτυχε, το 2009 – 2010. Πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι δύο «έξτρα» ιοί, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο περιθώριο της υγιεινιστικής δημαγωγίας αλλά γυροφέρνουν όχι μακριά, αποτελούν το (πρόσφατο) ιστορικό παρελθόν του οπλοστάσιου των αφεντικών του συμπλέγματος.

Να τώρα πως έχουν τα πράγματα:

Η γρίπη των πτηνών παρατηρείται απ’ την περασμένη άνοιξη στα άγρια πουλιά:

και απ’ το καλοκαίρι και σε εκτρεφόμενα / σταβλισμένα στις ηπα (αλλά και στην ιταλία):

H γρίπη των χοίρων έχει εμφανιστεί ήδη σε εκτρεφόμενα / σταβλισμένα γουρούνια στην ινδία αλλά και στις ηπα:

Χαρακτηριστικό των δύο αυτών ιών γρίπης είναι ότι πολύ δύσκολα «πηδάνε» απ’ τα ζώα στο είδος μας, και το ίδιο δύσκολα μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο… Αλλά το χαρακτηριστικό των δύο προηγούμενων υγιεινιστικών τρομοεκστρατειών (του 2004 – 2005 και του 2008 – 2009) είναι ακριβώς αντίθετο: ότι μπορεί να κατασκευαστεί η κατάλληλη απειλή αρκεί να συμβεί (ή οι κατάλληλοι ειδικοί να ισχυριστούν ότι συμβαίνει…) να «πηδήξουν» τον διαχωρισμό των ειδών και να μεταλλαχτούν ώστε να γίνουν μεταδόσιμοι και εντός του είδους μας.

Το πρώτο έχει συμβεί ήδη σε μεμονωμένες περιπτώσεις:

Έχουμε λοιπόν ήδη συγκεντρωμένες τις κατάλληλες «εκρηκτικές ύλες» αλλά και το συμφέρον να πυροδοτηθούν, ώστε να διαμορφωθεί μια δημαγωγία για «κοκτέιλ ιών γρίπης» – που είτε μαζί με τον τσαχπίνη είτε και χωρίς αυτόν θα προσέθετε κάμποσα κιλά επικινδυνότητας σ’ αυτό που είναι κοινωνικά γνωστό, τετριμμένο και αδιάφορο: την γρίπη.

Αυτό σε πληθυσμούς (τους πρωτοκοσμικούς) των οποίων ένα καλό ποσοστό αν πέσει πάνω σε καρφίτσα θα αναφωνάξει “ωωω! παναία μου!! πύραυλος!!!”

 

Comments are closed.