Τροποποίηση καιρού;

Δευτέρα 29 Αυγούστου>> Οι δημαγωγικά προβαλλόμενες ξηρασίες και δασικές πυρκαγιές σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, μέρος (αυτή η προβολή…) του μενού πειθούς περί Αρμαγεδωνικής κλιματικής αλλαγής, οδηγούν αρκετούς στο να πιστεύουν ότι «κάποιοι» χειραγωγούν τον καιρό στον πλανήτη, προς όφελός τους φυσικά. Η αναζήτηση μυθικών «σκοτεινών υπερ-δυνατών κέντρων» είναι πολύ πιο εύκολη απ’ το ψάξιμο στοιχείων και τεκμηρίων∙ η ραστώνη της σκέψης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην μεταφυσική. Να, λοιπόν, τέσσερα πράγματα συγκεκριμένα – και κόντρα.

Πρώτο και βασικό: είναι διαφορετικές μεταξύ τους έννοιες ο καιρός και το κλίμα. To δεύτερο (σαν ανθρώπινη έννοια) αφορά μεγάλες έως πολύ μεγάλες χρονικές περιόδους, εκατοντάδες χρόνια. Αντίθετα το πρώτο αφορά αυτό που συμβαίνει σήμερα, αύριο, μεθαύριο, άντε την άλλη βδομάδα.

Δεύτερο και εξίσου βασικό: η κατάσταση της γήινης ατμόσφαιρας είναι ένα πάρα πολύ σύνθετο και ευαίσθητο φαινόμενο, που στην εκδοχή του καιρού το επηρεάζουν πάμπολλοι (και συχνά άγνωστοι) παράγοντες. Η θεωρία του χάους, μια καθόλα σεβαστή φυσικο-μαθηματική θεωρία, δημιουργήθηκε εξαιτίας αυτής ακριβώς της πολυπλοκότητας του καιρού.


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.