Anti-genetics2

Πέμπτη 14 Απρίλη>> Συνεχίζουμε για δεύτερη Πέμπτη στη σειρά με λίγες ακόμα «απολογιστικές» αναφορές σχετικά με την υγιεινιστική τρομοεκστρατεία.

Για πάρα πολλούς οι (δυτικές) κοινωνίες έχουν μπει σε «ήρεμα νερά»∙ συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ούτε για ανησυχία ούτε για προετοιμασία, γνωσιακή και πολιτική. Διαφωνούμε όσο πιο έντονα γίνεται. Αυτοί οι μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι για τα αφεντικά του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος απλά ένα διάστημα «ανασύνταξης», καταγραφής και σταθεροποίησης των κερδών τους, μέχρι την επόμενη επίθεσή τους, που ήδη προετοιμάζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ένα βασικό στοιχείο που επιτρέπει την σχετική «παρηγοριά» ότι αυτή η ιστορία (με τον τσαχπίνη) τέλειωσε, είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία ακόμα και εκείνων που κάποια στιγμή αντέδρασαν στα κρατικά, κατασταλτικά μέτρα των δύο προηγούμενων χρόνων, αρνούνται να «ακουμπίσουν» τον πυρήνα αυτής της εκστρατείας, δηλαδή την επιβολή της γενετικής μηχανικής (συνολικά των βιοτεχνολογιών) στο ανθρώπινο είδος. Είδαμε, ακούσαμε, διαβάσαμε πάμπολλες φορές, ακόμα και από ανθρώπους καθόλα έντιμους, το πόρισμα «δεν θα ασχοληθούμε με τα εμβόλια» (δηλαδή τις πλατφόρμες γενετικής μηχανικής), επειδή «αυτό είναι επιστημονικό θέμα»….

Δεν υπάρχει «επιστημονικό» ή «τεχνολογικό» θέμα ακόμα και ελάχιστης επίδρασης στις ανθρώπινες σχέσεις (πολύ περισσότερο όταν επιβάλλεται δια της βίας!) που να μην είναι ακαραία ΠΟΛΙΤΙΚΟ! Όχι με την έννοια κάποιου «κόμματος» (οι καθεστωτικοί σχηματισμοί εκπροσώπησης είναι απλά βιτρίνες διάφορων μερίδων του κεφάλαιου…) αλλά με την κυριολεκτική έννοια της πολιτικής: δράσεις δημόσιες, που είτε είναι τεχνικές της εξουσίας είτε είναι η τέχνη της αντι-εξουσίας.

Δεν είναι δυνατόν να εννοηθούν, να «εξηγηθούν», να εντοπιστεί δηλαδή η ουσιαστική σκοπιμότητα ακόμα και των βίαιων, κατασταλτικών κινήσεων απ’ την μεριά των κρατών αν αγνοηθεί ο πυρήνας της συγκεκριμένης εκστρατείας, που ήταν η επιβολή των κατασκευών των γενετιστών με την παραπλανητική μορφή του «εμβολίου». Και δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί η ουσιαστική καπιταλιστική / κρατική σκοπιμότητα της επιβολής της γενετικής μηχανικής ειδικά στις δυτικές κοινωνίες, αν αυτή δεν «τοποθετηθεί» μέσα στο ευρύτερο περιβάλλον της καπιταλιστικής κρίσης / αναδιάρθρωσης των τελευταίων 3 δεκαετιών, στη λεγόμενη δύση.

Μ’ άλλα λόγια (κι αυτό είναι ένα ισχυρό παράδειγμα που θα μπορούσε να έχει σπάσει το ταμπού της «επιστημονικότητας», της εξουσίας των διαχωρισμένων ειδικών), το “δεν θα ασχοληθούμε με τα εμβόλια” δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί στην καπιταλιστική δύση απαγορεύτηκε δια ροπάλου (τέθηκε εκτός νόμου!) οποιαδήποτε αποτελεσματική θεραπεία των μέτριας έντασης ή/και σοβαρών συμπτωμάτων εξαιτίας της μόλυνσης απ’ τον SarsCov-2 έτσι ώστε να εμφανιστούν σαν μοναδική «λύση» οι πλατφόρμες γενετικής μηχανικής όταν τέτοιες φτηνές, αποτελεσματικές και ακίνδυνες θεραπείες ήταν διαθέσιμες ήδη απ’ την άνοιξη του 2020, και μάλιστα διαμορφωμένες από κατεξοχήν «ειδικούς» στην ανοσολογία, στην ιολογία και στην λοιμωξιολογία.

Υπάρχουν αρκετά ακόμα παραδείγματα που δείχνουν με ακρίβεια τι σημαίνει «Αλλαγή Παραδείγματος» στην καπιταλιστική εξέλιξη… Ωστόσο όποιος αποφεύγει αυτό το συγκεκριμένο ερώτημα ή το απωθεί ή το αναθέτει στην «επιστημονική κοινότητα» γενικά και αόριστα, δεν έχει καταλάβει τίποτα απ’ όσα έχουν γίνει ήδη. Και, φυσικά, έχει πλήρη άγνοια για την συνέχεια όσων-έχουν-ήδη-γίνει, για όσα προετοιμάζονται δηλαδή και είναι ήδη στον ορίζοντα.

Μόνο σύγχυση, συσκότιση και αυτο-υποτιμητική / αυτο-υποδουλωτική άγνοια αν συνεχίσει αυτή η (σκόπιμη πια!) αδιαφορία για τις βασικές «διαστάσεις» της ιστορικής συγκυρίας σε σχέση με την εκ νέου απαλλοτρίωση των ανθρώπινων σωμάτων / σκέψεων για λογαριασμό της (καπιταλιστικής) αναδιάρθρωσης, της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Ενδεικτικά μερικές τέτοιες «διαστάσεις» (η σειρά δεν είναι αξιολογική):

Α) Το συμπέρασμα, εδώ και χρόνια, των οπαδών του human+ (ή «μετα-ανθρωπισμού»), στους οποίους περιλαμβάνονται μερικά απ’ τα πλέον «δυναμικά» (και πάμπλουτα…) αφεντικά, ότι η απόσταση ανάμεσα στις φυσικές ανθρώπινες δυνατότητες και στις απαιτήσεις αποτελεσματικής χρήσης των μηχανών θα αυξάνει διαρκώς και ότι, κατά συνέπεια, η φυσική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους έδωσε ότι ήταν δυνατόν να δώσει∙ από ‘δω και στο εξής η εξέλιξη του θα είναι αμιγώς τεχνική, καθοδηγούμενη από εφευρέσεις και εφαρμογές των βιοτεχνολόγων, των νευροτεχνικών και των προγραμματιστών…

Β) Η εντυπωσιακή πτώση του ρυθμού αύξησης της παραγωγικότητας της εργασίας στα δυτικά καπιταλιστικά κράτη την τελευταία 20ετία παρά την «τεχνολογικοποίηση» όλο και μεγαλύτερων τομέων της εργασίας∙ και μάλιστα (για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα για τους δυτικούς καπιταλισμούς) σημαντική πτώση του ρυθμού αύξησης της παραγωγικότητας της εργασίας σε σχέση με τους «αναπτυσσόμενους» καπιταλισμούς – στους οποίους περιλαμβάνεται και ο κινέζικος…

(Η πτώση αυτή αποδίδεται τακτικά απ’ τους «ειδικούς» στις δυτικές κοινωνικές σχέσεις και, συχνά, στην κακή σωματική, διανοητική και ψυχική υγεία των δυτικών μισθωτών/ υπηκόων. Δηλαδή, σύμφωνα με την δική μας ορολογία, στον «αναποτελεσματικό έλεγχο του κοινωνικού εργοστάσιου εκ μέρους του κεφάλαιου»…)

Γ) Η στρατηγική μετατόπιση των δυτικών «τεχνοεπιστημών ελέγχου» των ατόμων και των κοινωνιών (κοινωνιολογία, ψυχολογία, κλπ) προς τον μπηχεβιορισμό. Τις τεχνικές αποδιάρθρωσης και διαρκούς μετασχηματισμού των κοινωνικών συμπεριφορών, ηθών, αντιλήψεων δηλαδή…

Δ) Η όξυνση του παγκόσμιου ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού, στον οποίο μέχρι πρόσφατα (πριν μια δεκαετία χοντρικά) ο δυτικός καπιταλισμός θεωρούσε ότι κυριαρχούσε τεχνολογικά (και επιπλέον θεσμικά, ιδεολογικά, νομισμαστικά/χρηματοπιστωτικά…) χωρίς αντίπαλο. Έχασε την αναμέτρηση στον προγραμματισμό και στα σχετικά με την πληροφορική / κυβερνητική (5G επικοινωνίες, τεχνητή νοημοσύνη, διαστημικά προγράμματα, ρομποτική) κυρίως απ’ τον κινεζικό καπιταλισμό (αν και όχι μόνο) και θεωρεί (τα αφεντικά θεωρούν) ότι ο βασικός τομέας στον οποίο εξακολουθεί να έχει υπεροπλία είναι οι βιοτεχνολογίες (και ο βιολογικός πόλεμος…)

Αυτές πιο πάνω είναι μόνο επιγραμματικές νύξεις για 4 βασικές «διαστάσεις» της εξελισσόμενης 4ης βιομηχανικής επανάστασης∙ καθόλου οι μοναδικές. Τα λεγόμενα «εμβόλια» και η βίαιη, τρομοκρατική επιβολή των γενετικών πλατφορμών, είναι ένα σημείο τομής τους. Άλλο σημείο τομής είναι η γενικευμένη datoποίηση της καθημερινής ζωής…

Δεν θα αναλύσουμε τώρα κανένα απ’ αυτά τα «σημεία». Πρώτον επειδή το έχουμε κάνει όσο ήταν δυνατόν εδώ και 2 χρόνια, και δεύτερον επειδή πιο συστηματικά γίνονται τέτοιες αναλύσεις στο περιοδικό cyborg. Υπενθυμίζουμε μόνο (αν μας επιτρέπεται) πόσο πλατύς και ναρκοθετημένος είναι ο ορίζοντας του παρόντος και του μέλλοντος∙ ο ορίζοντας μέσα στον οποίο μπορούμε (αν θέλουμε…) να πολεμήσουμε από αναβαθμισμένες εργατικές θέσεις ή να παραδοθούμε οριστικά πισθάγκωνα δεμένοι∙ αλλά σε καμία περίπτωση να τον «ξεχάσουμε» ή να τον αποφύγουμε…

Comments are closed.