Αξίες…

Δευτέρα 27 Σεπτέμβρη>> Το Joνυσταλεάν απέσυρε τις αντιαεροπορικές συστοιχίες των patriot που είχε νοικιάσει στον τοξικό του Ριάντ. Αλλά το σαουδαραβικό παλάτι δεν θα μείνει ανυπεράσπιστο: υπάρχουν οι έλληνες φίλοι.

Η συμφωνία για την ελληνική στρατιωτική προστασία του τοξικού είχε κλείσει τον περασμένο Απρίλη. Αλλά η υλοποίησή της ξεκίνησε στα μέσα του Σεπτέμβρη, με όλη την σεμνότητα και ταπεινότητα που αποτρέπει το πόπολο απ’ το να κάνει δυσάρεστες ερωτήσεις. Δυο εκτοξευτές patriot απ’ το ελληνικό απόθεμα και 120 χειριστές μετά των πέριξ τους θα παρκάρουν στην πετροχούντα του Ριάντ, με έξοδα, φυσικά, του βασιλείου. Μισθοφόροι, κι αυτοί και το κράτος τους…

Αλλά το νταβατζιλίκι δεν είναι διακοσμητικό. Ο τοξικός κάνει μια ιδιαίτερα φονική ιμπεριαλιστική εκστρατεία στην υεμένη, χάνει, και οι Houthis, οι υεμενίτες ένοπλοι (σε μεγάλο μέρος τους είναι ο κανονικός στρατός του κράτους) χρησιμοποιούν drones και πυραύλους εναντίον στόχων στη σαουδαραβική επικράτεια. Συνεπώς η προστασία που πουλάει το ελλαδιστάν είναι νόμιμος στόχος τους.

Συμμετέχει το ελλαδιστάν στον πόλεμο στην υεμένη, καλύπτοντας πλέον το «κενό» του us army; Ναι. Το κάνει για τα λεφτά της προστασίας (ασφαλώς), το κάνει όμως κυρίως επειδή παρακαλάει για «επενδύσεις» απ’ το τοξικό και το σκυλόσογό του. Η «ανάπτυξη» του λαού και του τόπου περνάει από βρώμικες δουλειές και νταραβέρια, αλλά έτσι είναι ο καπιταλισμός (θα πουν κάποιοι).

Cool…. Πάνω απ’ όλα οι αξίες!

Comments are closed.