Ήρωες και σκουπίδια

Πέμπτη 22 Ιούλη>> Ήταν αυτοί κι αυτές για τους οποίους οι κατ’ οίκον αιχμάλωτοι έβγαιναν στα μπαλκόνια τους τα απογεύματα για να τους χειροκροτήσουν.

Και μέσα σ’ ένα χρόνο αρκετοί / αρκετές έχουν μετατραπεί, κατ’ εντολή του συμπλέγματος και των λακέδων του (πολιτικών και δημοσιογραφικών), σε σκουπίδια, σε απειλή, σε «υγιειονομικές βόμβες», σε αποσυνάγωγους…

Φταίνε για κάτι; Ναι, και θα το πούμε σαν μέρος της απεριόριστης συμπαράστασής μας στον αγώνα που ξεκινούν κατά των καταναγκαστικών πλατφορμιασμών. Φταίνε επειδή δεν έχουν μιλήσει!!! Ξέρουν πολύ καλά τι έχει γίνει στα νοσοκομεία… ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει τώρα στα νοσοκομεία… αλλά δεν μιλάνε ανοικτά… Μιλούν μόνο χαμηλόφωνα, εμπιστευτικά, σα να είναι ένοχοι (κι έτσι μαθαίνει και η ασταμάτητη μηχανή μερικά απ’ αυτά τα «κρατικά μυστικά») – αλλά δεν φωνάζουν την αλήθεια. (Ωστόσο το είχαμε γράψει έγκαιρα: η σιωπή δεν θα σώσει κανέναν…)

Κι έτσι, σωπαίνοντας, έδωσαν περιθώριο και αξιοπιστία σ’ όλους αυτούς που εξ’ αρχής υπηρετούσαν οποιοδήποτε άλλο συμφέρον εκτός απ’ αυτό της υγείας!!! Από τους διάφορους λακέδες «γιατρούς» μέχρι ….

Αυτοί, τώρα, είναι που ορμούν να κατασπαράξουν τους άλλοτε ήρωες – της – πρώτης – γραμμής… Κι όχι μόνο στο ελλαδιστάν… Αυτοί, τώρα, είναι που θέλουν να μετατρέψουν τους ήρωες – της – πρώτης – γραμμής, με δυο λόγια τους μισθωτούς του “παλιού” συστήματος ιατρικής φροντίδας (από γιατρούς μέχρι εργολαβικές καθαρίστριες και εκαβίτες) σε παραδειγματική πρώτη ύλη του κανιβαλισμού τους… (Μα από κανενός το μυαλό δεν πέρασε εδώ και 1,5 χρόνο τι πραγματικά επιδιώκουν τα αφεντικά της βιομηχανίας της υγείας; Από κανενός;)

Δεν τους νοιάζει καθόλου η υγεία! Τους νοιάζει η υποτέλεια των πάντων, που είναι το άλλο όνομα της ηθικής (και όχι μόνο) υποτίμησής τους / μας: θα σε διατάζω και θα υπακούς χωρίς αντιρρήσεις…Ακόμα κι αν πρόκειται να πεθάνεις…

Προσέξτε τον κύριο εδώ από κάτω…

(φωτογραφία: Αν είχε γεννηθεί κάποιες δεκαετίες νωρίτερα θα είχε κάνει μεγάλη καριέρα στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το παλεύει και τώρα πάντως – αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς…)

Comments are closed.